FacebookTwitterLinkedIn

În noul centru de contabilitate al DB urmează să lucreze peste 600 de angajați până în 2018. În prima etapă, aici vor lucra aproximativ 160 de persoane, până la sfarșitul anului.

Concernul Deutsche Bahn, cu sediul central în Germania, este furnizorul internaţional de servicii de mobilitate şi logistică şi este activ în peste 130 de ţări în întreaga lume, 35 dintre acestea în Europa.

DB Schenker Rail organizează transportul bunurilor pe calea ferată, iar DB Schenker Logistic conduce domeniile de circulație terestră, transporturile maritime și aeriene, precum logistica contractelor. DB Arriva este filiala DB pentru circulația regionala cu autobuze și pe calea ferată, în 14 țări europene.

Cifra de afaceri a subsidiaeri concernului DB din România a fost anul trecut de peste 110 milioane de euro.

Întrebat în cadrul lansării Centrului de contabilitate dacă este interesat de preluarea unor companii feroviare românești, cum ar fi compania CFR Marfă, CEO-ul Deutsche Bahn a declarat că nu sunt interesați de o astfel de achiziție. ,,Suntem o companie foarte mare, ne dorim să crește, dar vizăm o creștere organică și nu suntem interesați de preluarea altor companii precum CFR Marfă”, a declarat Rudiger Grube.