Cautare
, Contributor

Modă |
|

Detaliul care face diferența

În Robbio, nu departe de Milano, cu vitrinele strălucitoare de pe Via Montenapoleone ale marilor branduri, luxul capătă o definiție radical diferită. Aici se află micul atelier Passaggio Cravatte, deținut de Gianni Cerutti, unde sunt manufacturate cravate din cele mai fine materiale. Accesoriile sunt vândute adevăraților cunoscători în materie de artă vestimentară din întreaga lume.
IMG_2039a

Cum ai început această afacere și ce anume te-a făcut să alegi cravatele ca domeniu al business-ului tău?

Compania Passaggio Cravatte a fost fondată în 2010 în Robbio, un sat aflat la o oră de Milano. Înainte, eu colaboram cu ziare naționale și internaționale, iar soția mea, Marta Passaggio, se ocupa cu designul floral. Am fost dintotdeauna fascinat de eleganță. Înainte de a-mi crea propriul atelier de croitorie, îmi căutam mereu cravate unice. Și nu prea găseam. Așa că am început să caut printre modelele vechi. Și nu m-am mai oprit niciodată. Am învățat apoi noi înșine cum se face o cravată cap-coadă. În privința asta, meritul îi revine în primul rând soției mele.

Am o întrebare personală pentru tine: câte cravate ai în dulap?

Cred că sunt mai mult de o sută. Sunt multe, dar e normal să fie așa: după ce onorez comenzile către clienți, dacă am timp, îmi mai fac și mie câte una.

Eu sunt mereu uimit de resursele voastre, ale designerilor și artizanilor italieni, indiferent de domeniul de activitate. Pare că nu treceți niciodată prin crize de inspirație. La ce te gândești când spui eleganță în stil italian?

Stilul italian este simbioza perfectă între ce facem acum și frumusețile noastre artistice și istorice. Este frumusețea pură. Nu e un stil rigid; e caracterizat de linii domoale și culori strălucitoare.

E bună o notă flamboaiantă într-o ținută? Ajută sau mai mult strică?

Înainte, eram adeptul acestei abordări. Acum, nu prea mai sunt. Eleganța înseamnă simplitate și asortare perfectă fără disonanțe.

Există, din punctul tău de vedere, niște reguli clare pentru a crea o ținută memorabilă?

Singura regulă este să-ți urmezi instinctul și să te gândești la scopul acelei ținute. Instinctul e farul care te face să nu-ți greșești drumul.

Sunt tinerii italieni la fel de pasionați de detaliile și accesoriile sofisticate cum erau generațiile anterioare?

Nu aș zice că văd aceeași pasiune pentru cravate, de exemplu, sau pentru explorarea universului eleganței. Prețul produselor a început să conteze mai mult decât calitatea. E un lucru pe care îl observ deja de ani buni.

La modă și tendințe cum te raportezi?

Nu-mi place moda, nu împărtășesc pasiunea altora pentru ea. Eu iubesc eleganța clasică, cea care nu se înnoiește cu fiecare colecție de sezon.

Brandul tău nu are magazine. Și nici nu-ți propui să deschizi. Nu le lipsește clienților experiența cumpărării?

Așa e, nu avem magazin. Noi suntem croitori. Avem un atelier de familie. Adevărata experiență pentru clienții noștri e să ne viziteze, să-și aleagă materialul care le place, să vadă cum se face o cravată. Dar pot comanda și on-line, folosind datele de pe site-ul nostru.

Să recapitulăm: nu ai magazin de prezentare, nu există colecții de sezon,nici stoc de produse. Totul e făcut pe comandă. Cine sunt, până la urmă, clienții Passaggio Cravatte?

Clienții noștri au filosofia de viață bazată pe ideea de personalizare. Nu sunt adepți ai tendințelor, pentru că ceea ce-i interesează este să se exprime și să se diferențieze în raport cu ceilalți.

Preiei comenzi din străinătate? Cred că românii interesați de accesoriile realizate pe comandă ar vrea să știe asta.

95% din clienții noștri sunt din străinătate, din Noua Zeelandă, din America, din Europa. Vindem pretutindeni.

Care sunt mărcile de costume sau cămăși cele mai potrivite pentru cravatele tale?

N-aș indica anumite branduri. Sfatul meu este să mergeți la croitor. Doar așa veți obține ceea ce vă doriți cu adevărat.

Care sunt lucrurile cele mai importante pe care clienții ar trebui să le știe despre procesul de fabricare?

Faptul că totul este făcut în Robbio, în atelierul nostru, de mine și de soția mea. Fiecare cravată înseamnă metri întregi de cusătură manuală.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii