FacebookTwitterLinkedIn

Mai mult,  o altă zi liberă – de 1 iunie – le urmează îndeaproape pe cele de Rusalii, motiv pentru care echipa din spatele motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro a analizat căutările de zbor ale românilor și dezvăluie care sunt cele mai populare destinații la început și la final de mai.

Capitalele europene rămân preferatele românilor

Față de același moment în 2017, există un interes mai mare din partea românilor pentru călătorii către destinații internaționale, iar cea mai mare creștere este pentru zborurile cu plecare din București, de 74% la începutul lui mai și de 87% la finalul lunii, comparativ cu aceleași perioade din anul precedent.

Românii care au căutat oferte de călătorie în perioada 28 aprilie – 2 mai 2018 au avut în vedere marile capitale europene.

Cu 34% mai multe căutări anul acesta față de 2017, Roma este destinația principală către care mai mulți români merg în weekendul cu 1 mai.

Pe locul doi în topul căutărilor efectuate pentru un zbor dus-întors, la început de mai, se află Amsterdam, cu o creștere însă mai mare (92%) în căutări față de Roma în 2018.

Deși pentru aceeași perioadă a anului trecut, locul al doilea era ocupat de Barcelona, capitala catalană rămâne în continuare una dintre principalele puncte de interes pentru călătorii, cu o creștere de 60% anul acesta, fiind pe locul al treilea în topul destinațiilor pe care românii le vizitează în concediul de 1 mai.

Fie că au ales o escapadă pe tărâm italian, la Roma, sau pe străzile împânzite de biciclete și case viu colorate ale Amsterdamului; fie plimbările pe străzile pariziene ori pe cele catalane din orașul Barcelona, românii vor petrece, în medie, trei-patru zile de concediu la destinație.