
SCOȚIA
Regiunea favorită a reginei include partea muntoasă a Scoției, Highlands. Aici monarhul Marii Britanii se bucură de frumusețea sălbatică a naturii și practică diverse activități în aer liber, cum ar fi călăritul și mersul pe jos. Membrii familiei regale se opresc la renumitul castel Balmoral. Aici e locul unde, adesea, în timpul verii, se adună regina și membrii mai tineri ai familiei
Aflat pe o moșie cunoscută ca Royal Deeside din regiunea Aberdeenshire, castelul Balmoral are o arhitectură impresionantă în stilul baronial scoțian, precum și grădini impresionante și animale sălbatice (aici locuiesc veverițele roșii, aflate pe cale de dispariție). Prințesa Eugenie a spus cândva: „Cred că bunica este cea mai fericită acolo, cred că într-adevăr, iubește cu adevărat Highlands… plimbările, picnicurile, câinii, foarte mulți câini, acolo există întotdeauna câini”.
INSULA MUSTIQUE
Această insulă privată din Caraibe a fost tare îndrăgită de prințesa Margaret în anii ’70, iar astăzi Prințul William și Kate Middleton sunt considerați fani ai locului. De obicei, cuplul regal își petrece vacanța de vară pe Insula Mustique alături de părinții lui Kate și, bineînțeles, alături de copii lor.
Parte a arhipelagului St. Vincent și Grenadine, Insula Mustique este cunoscută pentru nivelul său de exclusivitate și vilele somptuoase. De asemenea, aici intimitatea oaspeților este respectată cu strictețe, ceea ce o face perfectă pentru cei care vor să scăpe de ochii publicului. Mustique are plaje de nisip fin și alb, ape de un verde smarald și mâncare specifică Indiei de Vest, numai bună de încercat.
MALTA
Singura casă din afara Marii Britanii a reginei, Malta a fost locul unde a locuit cu Prințul Filip între 1946 și 1952, când ducele de Edinburgh a fost desemnat ofițer al Royal Navy în arhipeleag. Deși acum nu-și mai petrec vacanțele aici, insula din Mediterană rămâne o destinație obligatorie pentru fanii familiei regale. De vizitat, neapărat, Villa Guardamangia, fosta casă a familiei regale, care ar putea deveni o atracție turistică.
Impunătorul conac din suburbiile din Valletta a fost oferit tânărului cuplu regal de către Mountbatten. Se spune aici a fost conceput prințul Charles. În 2015, la întâlnirea șefilor de guvern din Commonwealth, organizată în Malta, regina a spus că insula a fost „întotdeauna foarte specială pentru mine. Îmi amintesc zilele fericite aici alături prințul Filip, când ne-am căsătorit”.
ALPII ELVEȚIENI
Când vine iarna, Kate Middleton și prințesele Beatrice și Eugenie preferă să meargă pe pârtiile de schi din Alpii elvețieni. Prințul Charles adoră regiunea Klosters, unde obișnuia să vină cu micuții prinți William și Harry.
Sărbătorile de iarnă în Munții Alpii din Elveția nu se referă doar la schiat. Există aici păduri uimitoare acoperite cu zăpadă, lacuri minunate și faimosul Glacier Express de experimentat.
ISLE of WIGHT
O destinație de vacanță pe litoral, îndrăgită de regina Victoria și prințul Albert, insula britanică Wight găzduiește Casa Osborne, pe care membrii familiei regale au construit-o în 1851 după ce s-au îndrăgostit de priveliștea din Solent. Însuși Albert a proiectat designul în stil italian al refugiului de pa litoral, simțindu-se inspirat de frumusețea golfului Napoli din Italia.
Situat în orașul East Cowes, acesta este locul unde regina și familia ei își petreceu timpul departe de privirea publică. Regina Victoria obișnuia să se scalde în apele cristaline, copiii ei învățând să înoate aici. În jurul casei Osborne, care este deschisă publicului, există grădini minunate și camere care pot fi admirate. Mitrul Osborne, care crește aici, a fost folosit în buchetele de mireasă ale reginei, Kate Middleton și Meghan Markle.
CORFU
Prințul Charles și soția sa Camilla, ducesa de Cornwall, obisnuiesc să vină pe frumoasa insulă grecească în vacanțele de vară. La una dintre vizitele oficiale din Corfu, prințul Charles a spus: „Grecia este în sângele meu și de multă vreme sunt fascinat de cultura și istoria ei străveche”.
La urma urmei, aici s-a născut tatăl său, prințul Filip. Insula Corfu atrage mii de turişti, graţie monumentelor istorice și religioase, satelor pitoreşti, peisajelor și ospitalitaţii localnicilor.