Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Despre toamnă, altfel

Când eram mai tânără, nu îmi plăcea toamna. Deloc. O consideram un anotimp al sfârșitului, al morții, al negurii și al tristeții. Pândeam fiecare pală de vânt și o detestam pentru că smulgea ultimele frunze de pe crengile obosite. În ultima duminică din octombrie, deja tristețea era aproape de depresie, când vedeam ca dimineața era întuneric, iar înainte de a pleca de la birou se lăsa iar noaptea.
Raluca_Life New_edito

Nu iubeam decât primăvara, doar atunci mă simțeam vie, bucuroasă, liniștită, calmă, încrezătoare.

Din fericire, am îmbătrânit. Și, sper eu, m-am înțelepțit.

Așa am început să apreciez toamna. Ba nu, să o iubesc. Ador lumina de octombrie, liniștea aceea absolut perfectă, de parcă toată natura știe că a venit vremea să se odihnească, după o primăvară agitată și o vară chinuitor de caldă.

Toamna e un răgaz, o binecuvântare de lumină blândă, un aer parcă mai curat chiar și în București, o aură blondă pentru copacii care intră și ei în odihnă până la explozia din martie.

Știu că auriul, și lumina, și liniștea de rai durează probabil doar până la sfârșitul lui octombrie, după care vine noiembrie, cu ploi și copaci din ce în ce mai golași. Dar știți ce? Am învățat să mă bucur și de noiembrie, de ziua mică și lumina anemică. Fiecare zi înseamnă viață. Și aer de respirat. Și ceva frumos de văzut. Și oameni de iubit. Și cărți de citit. Și mulțumiri de adus Celui care ne-a dăruit o nouă zi în care să încercăm să ne amintim cine, ce și de ce suntem. Și, cum spunea poetul, ce bine că suntem.

#sătrăimfrumos

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii