Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Despre Milestone Comics la AMC, în episodul 5 din „Istoria secretă a benzilor desenate”

Al cincilea episod din seria-documentar în șase părți, „Istoria secretă a benzilor desenate”, difuzată de AMC, sâmbătă, 24 martie, de la ora 14:00, are ca subiect compania Milestone Comics, creată în 1993 de patru artiști Marvel de culoare: Dwayne McDuffie, Denys Cowan, Michael Davis, și Derek T. Dingle, informează Media Expres.
Benzi desenate AMC

Printre invitații acestui episod se numără: Denys Cowan, Derek T. Dingle, Dwayne McDuffie, Michael Davis, Wayne Brady, Method Man, Christopher Priest, Reginald Hudlin și Paul Levitz, notează Media Expres.

Compania a fost fondată într-o lume desenată în care minoritățile nu erau reprezentate cum trebuie, pentru a spune povești despre supereroi afro-americani, scrise de artiști afro-americani.

Personajul Pantera Neagră a.k.a. Luke Cage (serialul TV omonim poate fi vizionat în România pe Netflix, n. red.) a fost creat în anul 1966 de Stan Lee și desenatorul Jack Kirby, fiind primul supererou african din benzile desenate americane mainstream.

Denys Cowan a devenit, la doar 14 ani, asistentul singurului artist afro-american de la DC Comics, unde era plin de bărbați albi și existau doar trei femei. Cowan a ajuns la Marvel unde s-a ocupat de creionarea lui Luke Cage, supereroul copilăriei sale.

Milestone Comics a apărut în anii ’90, într-o perioadă în care scena muzicală era plină de formații de culoare, vocea acestora lipsind din peisajul benzilor desenate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii