Cautare
, Contributor

Forbes Kids |
|

Despre fericire, ca de la părinte la copil

Oare... oare despre ce e FERICIREA și cum arată ea?! O avea culoare, formă, gust, miros sau poate un verb și un timp preferat? Cert e că, oricât de diferite ar fi răspunsurile, cu toții ne-o dorim, pentru noi și – mai cu seamă – pentru copiii noștri. Și, apropo, ce le-ați spune voi copiilor voștri dacă v-ar întreba ce să facă ca să fie fericiți în viață?
Magicianul Robert Tudor

Nicolai Tand, chef: „Fericirea vine din echilibru”

Eu cred că fericirea vine din echilibru și din lucruri simple și asta încerc să îi învăț și pe cei doi copii ai mei: să se bucure de moment, de o priveliște frumoasă, de o mâncare bună, de jocuri alături de prieteni și să știe că atâta vreme cât vor fi fermi în deciziile lor, corecți și asumați, asta le va aduce și liniște și, implicit, și fericire.

Robert Tudor, magician: „Fericirea e magie!”

Eu îi sfătuiesc pe copiii mei să viseze pentru că visele se îndeplinesc. Suntem la început, într-adevăr. David are 5 ani jumătate, dar de aici începe încrederea și în acest sens comunicăm foarte mult. Fericirea vine din lucruri mărunte. Fericirea este să faci ceea ce simți. Aleargă! Vizitează! Citește! Trăiește! Iubește! Simte viața pe propria piele! Da, asta e fericirea. Fericirea e magie!

Anca Serea, influencer & prezentator TV: „Fericirea nu trebuie căutată, ci trăită!“

Copiilor le spun deja că cele mai importante decizii trebuie cântărite bine, dar luate cu sufletul! Cel mai important este să fim sănătoși, echilibrați, mulțumiți de noi. Că liniștea noastră este de neprețuit și că doar noi suntem direct răspunzători de ea. Le spun că-i iubim infinit și că îi vom sprijini indiferent de alegerile pe care le fac. În mare parte, fericirea ține de noi. Nu trebuie căutată, ci trăită! Și dacă vor face alegeri inspirate și potrivite lor, cu siguranță vor fi fericiți!

Ela Crăciun, prezentator TV & blogger: „Fericirea este o stare, o emoție!”

Cred că fericirea copiilor noștri depinde de ei. Noi suntem doar ghizii lor spre a-și atinge potențialul. Nu pot da rețeta fericirii, dar aș putea să le spun că fericirea stă în lucruri mărunte, mici cât o îmbrățișare sau o încurajare atunci când ești nesigur. Le-aș mai spune că fericirea nu se caută în obiecte, ci în sentimente și că, de cele mai multe ori, drumul către un obiectiv poate fi sursa cea mai bună pentru momente fericite.

Fericirea este în prezent, nu ceva ipotetic din viitor. Este o stare, o emoție pe care o trăiești cu toată intensitatea atunci când se întâmplă să o găsești. Nu știu dacă fericirea are aceeași traducere pentru ei. Rămâne să găsească singuri calea spre ea.

Andreas Petrescu, actor: „Fericirea nu se transmite genetic. Nici prin sfaturi.”

E bine că Luca nu m-a întrebat cum se obține fericirea. Încă. Pentru că sigur nu se transmite genetic. Nici prin sfaturi. Eu știu cum se obține fericirea mea. Dar a lui?

Ar trebui să ai ceva de făcut, o meserie care să te bucure în fiecare zi. Să nu îți pară rău că e luni și să nu te bucuri pentru că e vineri. E trist să fii fericit doar pentru că au mai trecut degeaba 5 zile din viața ta.

Ar trebui să ai un om de iubit. Cineva care să te facă să zâmbești de câte ori îți spune bună dimineața sau noapte bună.

Si ar trebui să visezi. Să ai ce spera. Să ai mereu ceva de așteptat.

A! Și aș vrea să știe că fericirea vine pe bucăți. Niciodată nu durează prea mult pentru că
ne-am obișnui repede cu ea și nu am mai putea fi fericiți niciodată.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii