FacebookTwitterLinkedIn

Serviciile complete de marketing și publicitate, susținute prin strategii personalizate și creativitate, se traduc în pârghii de comunicare targetată, completă, eficientă, de care orice client are nevoie pentru a ajunge la publicul său.

Andrei Rânja: „Marketingul, dacă este făcut de profesioniști, este o investiție, nu o cheltuială!“

De ce ați ales să vă dedicați specific marketingului medical?

În primul rând, din respect pentru o meserie nobilă și din pasiune pentru ceea ce facem. Am simțit că acest domeniu este incorect și prea puțin promovat, iar oamenii au nevoie să înțeleagă și să vadă și dincolo de o consultație medicală la nevoie.

Majoritatea oamenilor aleg clinici medicale private sau anumiți doctori din cadrul acestor clinici pentru că au primit recomandări de la persoane de încredere sau pentru că au citit evaluări ale acestora pe canale media sau online cu credibilitate. Vrem ca această încredere, care circulă la nivel micro de atâția ani, să devină mai vizibilă, transparentă și să fie la îndemâna tuturor atunci când au nevoie de un serviciu medical de calitate.

Noi avem o echipă de oameni pregătiți la cel mai înalt nivel, care pot duce această misiune până la capăt. Începând cu jurnaliști experimentați în domeniul medical și designeri grafici care au absolvit cursuri internaționale, până la cameramani și fotografi cu experiență de peste 10 ani, atât în televiziune, cât și la evenimente de anvergură – toți suntem profesioniști și pasionați de ceea ce facem.

Poți să te informezi și să afli mai multe detalii despre activitatea noastră chiar de la partenerii noștri, din testimonialele lor, și să înțelegi valoarea serviciilor pe care le oferim din faptul că avem colaborări pe termen lung cu aceștia.

Cum se desfășura activitatea RANJAK Media înainte de a vă axa pe domeniul medical?

Până în 2020, când am decis să dedicăm întreaga activitate domeniului medical, noi am funcționat ca agenție de marketing digital pentru clienți din diverse domenii, de la industria muzicală până la cea farmaceutică și medicală. Am lucrat cu Global Records, Kiss FM, Dacia Plant și mulți alții. 

Cine sunt clienții voștri în prezent?

Noi, echipa RANJAK Media, îi considerăm mai mult decât clienți. Aceștia sunt, înainte de toate, oameni, companii și brand-uri cu care rezonăm ca principii. Ei sunt partenerii noștri cărora le oferim și consultanță, nu doar servicii de marketing digital.

Clienții noștri sunt cei mai buni din județele în care activăm. Ne ocupăm de marketingul unei singure clinici sau al unui singur medic, pentru fiecare specialitate medicală, din fiecare județ. Dacă vreți să știți care sunt cei mai buni din fiecare județ, pe diferite specialități din domeniul medical, puteți verifica partenerii noștri pe site-ul ranjakmedia.ro.

Care sunt cele mai importante elemente de marketing online pentru un medic, o clinică sau un spital?

Începând cu website-ul și optimizarea conținutului pentru căutări – SEO, postările efectuate regulat pe canalele de social media și până la conținutul video, toate sunt elemente importante pentru vizibilitate.

Marketingul online, în cazul medicilor, al clinicilor sau al spitalelor, se traduce, pentru potențialul pacient, prin detalii care fac diferența pentru orice om cu o nevoie medicală și care îl vor face să revină: calitatea serviciilor medicale pe care le poate primi, atenția față de nevoile individuale, răbdarea cu care este tratat și cu care îi sunt transmise explicațiile necesare, precum și planul individualizat. Echipa RANJAK Media scoate în față exact aceste aspecte care interesează pacientul, respectând deontologia medicală.

Cum vă diferențiați de concurență?

În primul rând, eu sunt cel mai exigent client al nostru (râde).

Noi rezolvăm nevoia implicând cât mai puțin clientul, adaptat la context, prin servicii inovatoare, bazându-ne pe date. Nu facem teste pe banii clienților. Avantajul de a lucra cu noi este că mergi la sigur. Nu investești în speranța de a obține rezultate, ci în certitudinea ei.

Una dintre particularitățile agenției RANJAK Media este aceea că fiecare om din echipă este specializat pe domeniul lui. Resping acel principiu de „om bun la toate“. La noi, fiecare membru al echipei își valorifică potențialul pe care îl are, iar în acest fel dă randament maxim pe specialitatea pe care o are și pe rolul său în relația cu fiecare client în parte.

Care sunt investițiile cele mai importante pe care le-ați făcut în agenție?

Orice investiție este importantă, însă cel mai mult am investit în date, procese de automatizare, tehnologie și în oamenii din echipă. Fără investiție nu poți să evoluezi și să ajungi la un nivel la care clienții să vină către tine. Noi trebuie să fim cei mai buni pentru că ne ocupăm de cei mai buni și atunci investiția noastră devine esențială. Vom continua să investim în noi, odată cu clienții noștri, ca să rămânem pe primele locuri și să oferim în continuare servicii de top. Piața este destul de competitivă, dar contează mult cât de pregătit mergi la client și ce rezultate îi oferi după primele luni de parteneriat.

Care este primul pas în colaborarea cu clienții?

Întotdeauna începem cu un audit. Apoi analizăm poziționarea clientului pe piață, concurența, nevoia de comunicare și stabilim direcțiile pentru o promovare corectă și eficientă.

Ce servicii le oferiți clienților voștri?

Cei care aleg să lucreze cu noi au avantajul că vor beneficia de soluții complete de marketing. Avem profesioniști pentru fiecare din următoarele servicii: marketing digital, outdoor, radio, reclame TV și print.

Aveți câteva cuvinte pentru potențialii clienți?

Astăzi, într-o piața atât de competitivă, marketingul face cu adevărat diferența, atât pentru clienții noștri, cât și pentru pacienții pe care îi ajutăm, prin recomandări clare și corecte, să facă cea mai bună alegere, ajungând la aceștia. Este minunat cât de ieftin și facil este, astăzi, să comunici cu potențialii pacienți!

Clientul trebuie să înțeleagă că investiția în marketing digital se transformă, în timp, în profit. Este adevărat că noi toți avem nevoie de servicii medicale, însă este important să poți transmite oamenilor, în primul rând, încrederea și nivelul la care îi tratezi, pentru a-i convinge să te aleagă înainte să te fi cunoscut sau să te fi recomandat un prieten.

Dacă vrei să iei legătura cu echipa RANJAK Media sau să vezi o parte din realizările lor, intră pe site-ul ranjakmedia.ro