Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Despre comparatită

A venit din nou acel moment. Acel moment de care mulţi dintre noi ne temem, pe care îl dispreţuim sau cu care am spera să nu ne mai întâlnim vreodată.
Raluca_Life New_edito

Momentul milioanelor de postări cu check-in și picioare uleioase pe plajă sau picioare în valuri. Momentul în care lumea se împarte clar în două categorii: cei care au timp și posibilităţi să dea marele check-in dintr-o destinaţie cât mai exotică, și mai scumpă, și mai exclusivistă și cei care nu.

Cei care pot – postează zeci de poze pe zi, în diverse ipostaze, care mai de care mai „lifestyle”, în care neapărat să se vadă numele hotelului, brandul papucilor de plajă și cocktailul văratic. Cei care nu – stau și se gândesc cu ce au greșit în viaţă.

Dar.

Ce ar fi să spunem nu acestei manii și mode bolnăvicioase de a ne compara mereu? Știu că majoritatea oamenilor urmăresc, pe Facebook și pe Instagram, numeroși influenceri, care prezintă varianta atent editată a unei vieţi perfecte de jet-setting în destinaţii și haine de înaltă clasă și branduri de top. Și nu e nimic rău în asta. Fiecare este liber să trăiască așa cum vrea și să posteze ce vrea. Și bravo lor dacă au reușit să construiască și o carieră din acest lucru.

Pe de altă parte, nimeni nu trebuie să se îmbolnăvească de comparatită. De ce ea are și eu nu? De ce ea e pe iaht și eu nu? De ce el a ajuns în Maldive, iar eu nu am ieșit nici până în Bulgaria?

Problema nu este că ne dorim mai mult – este natural și, dacă nu ne pierdem capul și busola, este, evident, un factor de progres. Problema este când ne otrăvim cu nemulţumirea noastră, când ceea ce avem, deși poate cu câteva zile în urmă ni se părea foarte bun, deodată nu ne mai place deloc, pentru că am văzut că cineva are ceva și mai bun. Și mai scump. Și mai glamorous. Și care aduce și mai multe like-uri.

Și ajungem iar la ceea ce spun mereu – dacă sunt bine eu cu mine, dacă sunt în acord cu mine, atunci sunt mulţumită chiar dacă plecările mele se rezumă la o excursie până la Origo, pentru o citronadă rece și dulce. Pentru că așa e situaţia acum. Și, cu voia Domnului, dacă muncesc și gândesc bine ce am de făcut, la anul poate merg în Cornwall. Sau în Maldive.

În orice caz, de ce să ne otrăvim acum-ul cu frustrări născute de comparaţii prost aplicate? Ţine de noi să ne resetăm, să ne bucurăm de ceea ce avem, să mulţumim și să sperăm și să muncim pentru mai bine.

Vă doresc o vară frumoasă și armonioasă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii