Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Despre clima spațială și imponderabilitate, într-un documentar la BBC Knowledge

BBC Knowledge va difuza în fiecare marți, începând cu 10 iulie, de la ora 23:00, cel de-al doilea sezon din seria documentară „Cu ochii la stele”.
 aboneaza-te
???????????????????????????????????????

În cele trei părți din noul sezon, Dara O’Briain abordează subiecte fascinante precum clima spațială, explorarea spațiului, Calea Lactee și alte galaxii. În acest demers, realizatorul emisiunii este asistat de profesorul Brian Cox, de Mark Thompson și de Liz Bonnin.

Primul episod prezintă fenomene climaterice extreme ale spațiului cosmic, iar Liz Bonnin se îndreaptă către Cercul Arctic pentru a vedea spectaculoasa Auroră Boreală. Între timp, Brian și Dara primesc vizita Doctorului Carolyn Porco, cunoscut om de știință din cadrul NASA, care ne prezintă furtunile de proporții și uimitorii nori hexagonali ai Saturnului în imagini incredibile surprinse cu ajutorul sondei Cassini.

În cel de-al doilea episod, Dara află ce înseamnă imponderabilitatea cu ajutorul unui avion înscris pe o traiectorie parabolică, iar Brian prezintă modul în care oamenii de știință abordează problemele călătoriilor interstelare.

În cel de-al treilea și ultimul episod, Brian dezvăluie modul în care sonda spațială Gaia cartografiază un miliard de stele, iar Dara își propune să petreacă un weekend pe o planetă îndepărtată.

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Romtelecom, Digi și Orange TV.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii