Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Despăgubiri de 19 milioane de dolari pentru victimele producătorului de film Harvey Weinstein

Statul american New York a hotărât despăgubiri de 19 milioane de dolari pentru victimele agresiunilor sexuale comise de producătorul de film Harvey Weinstein. Acesta a fost găsit vinovat în februarie de viol.
 aboneaza-te
Harvey Weinstein

Aceste despăgubiri, care trebuie încă să fie aprobate de două tribunale, decurg din procesele demarate împotriva fostului producător hollywoodian, în vârstă de 68 de ani, şi împotriva studioului The Weinstein Company, informează Agerpres via AFP.

“Harvey Weinstein şi The Weinstein Company au greşit faţă de angajaţii lor. După hărţuiri, ameninţări, discriminare şi discriminare de gen, s-a făcut puţină dreptate pentru aceste supravieţuitoare”, a declarat procurorul Letitia James într-un comunicat.

Un avocat al mai multor reclamante a criticat însă imediat propunerea de acord pentru că le va împiedica pe persoanele care nu doresc să se înscrie în acţiunea colectivă să caute alte căi de atac pentru a obţine compensaţii.

Fostul producător hollywoodian Harvey Weinstein, declarat vinovat în februarie de viol şi agresiune sexuală, a fost condamnat pe 11 martie la 23 de ani de închisoare, la finalul unui proces intens mediatizat la New York.

Aproape 90 de femei, inclusiv Angelina Jolie şi Salma Hayek, l-au acuzat până în prezent, în mod public, pe Harvey Weinstein de hărţuire, agresiune sexuală sau viol. Cele mai multe dintre faptele prezumtive s-au prescris, mai scrie Agerpres.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii