Cautare
, Contributor

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

ForbesLife |
|

Designul franțuzesc al bunului-gust

Sub sloganul „French Art de Vivre“, showroomul Roche Bobois, din centrul Capitalei, dezvăluie esența unui bun-gust pe care doar francezii știu să-l materializeze atât de frumos, transformând fiecare piesă de mobilier într-un instrument de lifestyle.
2017_2_MAH_JONG_ASA_LARGEUR_canapes_par_elements_amb_hdc_ht

Imediat cum intri, în partea dreaptă, un covor imprimat cu perspectiva unei păsări peste savană seduce ochii iubitorilor de inedit. Roche Bobois a împlinit anul acesta doi ani de când este prezent în România, sub atenția și viziunea Alinei și a lui Constantin Dascălu, cei care au importat conceptul franțuzesc al bunului-gust.

O sumedenie de obiecte de mic mobilier îmi cuceresc atenția, iar cu răbdarea Alinei aflu mai multe despre fiecare în parte: masa care reinterpretează rădăcina unui copac, noile canapele curbate Bubble, care în acest sezon au culori noi specifice stilului trompe-l’oil ori fabuloasa canapea Paris Paname, care reimaginează confortul și arta găzduirii. Țesături 2D și 3D, mixuri de nuanțe, biblioteci cu rafturi segmentate la 30 de grade, fotolii volumetrice cu funcție de memorie.

Toate acestea fac parte din universul Roche Bobois dedicat atât iubitorilor de mobilier clasic, cât și celor care preferă tehnologia și butoanele. Înaintând spre partea din spate a showroomului, descopăr sub îndrumarea Alinei și piese pentru cei ale căror case respiră aerul specific perioadei lui Ludovic al XV-lea sau sunt caracterizate de neoclasicism ori de curentul Art Deco. Ne oprim în fața unei piese într-o variantă ușor provensală și apoi ne așezăm pentru a testa confortul canapelei îmbrăcate într-o țesătură cameleonică Jean Paul Gaultier. Un candelabru de inspirație britanică, cu ceainice răsturnate din porțelan, completează de minune spațiul în care ne aflăm. Toate culminează însă cu cea mai nouă colecție de toamnă Mah Jong by Kenzo Takada.

Magia pieselor Mah Jong by Kenzo Takada

Cel mai longeviv produs gândit și creat de designerii Roche Bobois este iubita canapea modulară Mah Jong, creată în anii 1970 de designerul Hans Hopfer, cel care semnează pentru prima dată o sofa bazată pe libertatea totală a formei și funcționalității. Începând de la trei elemente de bază, piesele Mah Jong se pot mixa într-o infinitate de posibilități și opțiuni de compoziție, atât ca formă și textură, cât și ca imprimeuri și culori.

Citește și Povestea, fotografia și casa unei româno-americance

Colecția de toamnă Kenzo Takada, tradusă într-o serie exclusivă inspirată din chimonourile specifice Japoniei, invită într-o lume unică, pe care, în detaliu, am putut-o regăsi în modelele generoase imprimate pe jacard, mătase sau catifea. Canapelele Mah Jong sunt indiscutabil piesele iconice ale brandului Roche Bobois, însă, de data aceasta, îmbrățișează influența japoneză cu țesături din colecția Nogaku, proiectată de Kenzo Takada.

Cele trei scheme armonioase de culoare exprimă blândețea, vivacitatea și adâncimea, emoții care coincid cu cele trei momente diferite ale zilei: ASA (dimineața), HIRU (la prânz) și YORU (seara). Experiența colecției este, ca și până acum, una completă, atât din punct de vedere al formei sau al texturii, cât și cromatic. În timp ce colecția prezentă în showroomul Roche Bobois este una în culori tari, vii, precum nuanțe de roșu și verde, colecția de dimineață se descoperă în culori feerice, pastelate, luminoase, iar cea de seară folosește nuanțe de bleumarin și petrol pentru a trezi nostalgia serilor petrecute în intimitate.

Vă invit să le descoperiți, pe fiecare în parte, și să le ascultați povestea, căci fiecare piesă are câte una.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii