Cautare
, Contributor

Modă |
|

Designerii români de produs semnează decorurile spaţiilor destinate jurnaliştilor şi invitaţilor VIP de la Festivalul George Enescu

welcome_press_center.jpg
Situate la primul etaj al Sălii Palatului din București, centrul de presă și salonul destinat invitaților VIP (funcționale până pe 28 septembrie 2013) au fost personalizate cu o selecție de obiecte-concept ale designerilor români de produs.

Inițiativa este parte a campaniei ,,Bucureștiul Creativ”, prin care se încearcă atragerea atenției asupra faptului că Bucureștiul este o capitală europeană vie și efervescentă din punct de vedere al designului. ,,De asemenea, vrem să arătăm că Festivalul este unul contemporan, care reușește să creeze spectacol și dincolo de sala de concert”, a declarat Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului Internațional George Enescu.

Pornind de la conceptul vizual al festivalului şi de la sloganul „Magia Există”, designerii români au realizat un concept de amenajare inedit, care continuă magia muzicală, creată în sălile de concerte, în spaţii de utilitate imediată. Este pentru prima dată în România când un centru de presă al unui eveniment internaţional poartă semnătura unor designeri.

Clic aici pentru povestea completă a creatorilor români de produs și despre cum se ,,mobilează” o carieră de designer

„Festivalul Internaţional George Enescu este, poate, cel mai bun ambasador a ceea ce are Bucureştiul mai surprinzător de arătat. De aceea, cu mare bucurie, la invitaţia UniCredit Ţiriac Bank, am gândit spaţii prietenoase, proaspete, impregnate de creativitatea tinerilor designeri români de produs – care să contribuie la imaginea unei capitale europene moderne”, spune Simona Buta, unul dintre fondatorii BUCHAREST DESIGN CENTER, entitate responsabilă pentru conceptul de amenajare, prin contribuția designerilor [AA Studio] [Agnes Lukacs] [Alexe Popescu & Radu Manelici] [Anca Trestian & Alina Turdean] [ArhiDot Design – Dana Boştină & Vlad Boştină] [Dragoş Dogaru] [Dragoş Motică] [Justin Baroncea] [Simplexio] [the CraftLab by Irina Neacşu] [YaU Concept].

Masa Melted [design AA Studio], o masă-concept realizată din corian care pare că se „topeşte” sub ochii privitorilor, Lampa Skins Crocodile, a designerului Dragoş Motică, Masa Leaf  [design Anca Trestian & Alina Turdean] sau Lampa Retro [design YaU Concept], acestea sunt câteva dintre obiectele designerilor români de produs care vor completa, în spaţiile menţionate, magia Festivalului Internaţional „George Enescu” 2013.

Clic aici pentru povestea completă a creatorilor români de produs și despre cum se ,,mobilează” o carieră de designer

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii