Cautare
, Contributor

Natalia Berezovskaia Designer de interior, tânără ambiţioasă care aduce culoare în casele oamenilor, creează spaţii confortabile și îi face pe oameni fericiţi!

Lifestyle |
|

Design: Interiorul potrivit ne dă putere

„Oare designul de interior este important în viaţa noastră?“ Aceasta este o întrebare pe care încă o mai primesc și la care răspund cu mare convingere: DA! De ce? Deoarece designul de interior nu este doar o îmbunătăţire a unui spaţiu sau consultarea de opinii din partea prietenilor. Designul este acel element care poate să aducă un plus confort, un spaţiu pentru a crește productivitatea sau popularitatea în rândul clienţilor.
shutterstock_451029766

Pentru o dezvoltare spirituală și o productivitate înaltă, mediul înconjurător este strâns legat de percepţia umană, de aceea omul în mod conștient și chiar inconștient se va simţi confortabil și armonios într-un spaţiu luminos, cald și primitor. Aceste spaţii contribuie la succesul și încrederea noastră, iar dacă sunt proiectate corect, atunci cu siguranţă veţi simţi mai multă energie și putere pentru realizarea target-urilor propuse.

Și atunci: „Cum să realizăm un interior care să aducă succes și în care să ne simţim bine?“  În primul rând, trebuie să luăm în calcul că acest spaţiu ar trebui să se potrivească temperamentului nostru. În funcţie de efectul psihologic pe care doriţi să îl obţineţi, este necesar să alegeţi echilibrat gama cromatică. Iar cu un iluminat ales corect vă puteţi crea starea emoţională dorită, în orice moment al zilei. O atenţie deosebită trebuie acordată obiectelor decorative și accesoriilor, deoarece acestea creează energia din interiorul spaţiului – iar aceasta este una pozitivă, negativă sau neutră.

Dar de ce să apelez la un designer? Pentru că, este o profesie, la fel ca și celelalte, care necesită timp, efort și cheltuieli financiare în scopul dezvoltării profesionale. Această meserie nu se rezumă doar la un gust estetic și talent, dar cuprinde mult mai multe cunoștinţe în domeniul ergonomiei, folosirea culorilor, abilitatea de a alege o compoziţie, partea de grafică, proiectare, detalii tehnice și materiale.

CV-ul unui designer trebuie să cuprindă abilităţi de creare de concepte, trebuie să fie creativ în idei și soluţii, să se documenteze pentru fiecare proiect în parte, să schiţeze proiectul, să aleagă finisajele, mobilierul și toate detaliile dintr-o bază de date foarte lungă de furnizori, să ţină legătura cu echipa de montaj sau constructori. Iar pe lângă asta, să fie un bun ascultător și psiholog, astfel, în funcţie de informaţiile primite, să materializeze proiectul… și lista nu se termină aici! Deci, nu se rezumă la „propuneri de culori pe pereţi sau poziţionarea pieselor de mobilier prin cameră“.

Citește și Cele mai importante tendinţe în designul interior pentru 2017

În această meserie, timpul nu stă! Tendinţele sunt într-o continuă schimbare, iar pentru a ţine pasul cu ele, este nevoie de o permanentă abilitate de asimilare. Designerul învaţă mereu, se documentează și găsește soluţiile cele mai potrivite fiecărui proiect în parte. Chiar dacă la prima vedere pare o meserie frumoasă, timpul pe care îl petrece un designer studiind din cărţi, reviste sau online, mergând la seminarii sau expoziţii, este timpul care alimentează atât creaţia, cât și partea tehnică, făcând lucrurile să prindă formă.

Când designerul propune ceva, acest lucru a fost analizat, gândit și adaptat proiectului respectiv. Iar când vorbește despre calitate, o face din interesul de a vă ușura viaţa prin folosirea unor materiale durabile, ușor de întreţinut și plăcute ca aspect și atingere. Concluzia este: investiţi în cămin și în birou. Un design de calitate va rezista în timp, va spori încrederea celor care vor intra aici și va crea confortul pe care îl doriti.
Într-un interior atrăgător, este esenţial să accentuaţi individualitatea, să creaţi armonie și să faceţi totul cu stil și bun gust.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii