Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Deputații au decis impozitarea pensiilor speciale

Deputații au decis taxarea diferenței între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității. Astfel, pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează. Diferența de la 2.000 la 7.000 de lei se va impozita ca și până acum cu 10%, în timp ce pentru sumele care depășesc 7.000 de lei impozitul va fi de 85%.
camera-deputatilor
Decizia impozitării progresive a pensiilor speciale a fost luată într-o procedură accelerată prin consensul tuturor grupurilor parlamentare.
Proiectul a fost adoptat cu 307 voturi pentru și unul împotrivă, iar dacă nu este contestat la Curtea Constituțională legea merge la promulgare.
Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Corina Corbu, a convocat pentru joi o ședință a secțiilor reunite ale instanței supreme pentru a analiza posibilitatea sesizării Curții Constituționale pentru controlul de constituționalitate înainte de promulgare a legii care introduce impozitarea pensiilor de serviciu ale magistraților și ale altor categorii profesionale.
Numărul de beneficiari de pensii de serviciu era la finalul lunii trecute de 9.528 de persoane.
Aproape jumătate dintre cei care iau pensie de serviciu în sistemul public sunt foști magistrați, iar cea mai mare pensie medie este de circa 19.000 de lei.
Urmează personalul auxiliar din Justiție, cu 1.788 de beneficiari și o pensie medie de peste 4.600 de lei.
Personalul aeronautic civil navigant profesionist, cu 1.426 de pensionari și o pensie medie de peste 11.000 de lei.
Pensii publice de serviciu mai sunt acordate membrilor Corpului Diplomatic și Consular – 830 de beneficiari și peste 5.500 de lei pensie medie, funcționari parlamentari – 791 de persoane și pensia medie de circa 4.700 de lei și beneficiari de la Curtea de Conturi  – 605 persoane – media fiind de 8.000 de lei.
De asemenea, beneficiază de pensie de serviciu circa 150.000 de foşti angajaţi din sistemul de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională, prin casele de pensii sectoriale, notază Radio România Actualități.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii