FacebookTwitterLinkedIn

P3, investitor specializat, dezvoltator și manager de proprietăți europene de logistică, se pregătește să construiască al treilea spațiu logistic nou în P3 Bucharest. Clădirea va avea în total 42.800 de metri pătrați și va fi dezvoltată ca urmare a cererilor actualilor clienți ai P3 care plănuiesc să-și extindă afacerile în București.

Spațiul rămas neocupat va fi disponibil pentru închiriere potențialilor clienți. De la achiziția parcului, la începutul anului 2015, P3 a demarat lucrările la alte două depozite ce însumează 47.100 de metri pătrați, ca parte a unui parteneriat care prevede stabilirea unui hub logistic pentru Carrefour.. Investiția pentru cele trei clădiri este de peste 65 de milioane de euro.

JLL: România, locul 3 în ECE la investiții imobiliare

Noul spațiu logistic, care va cuprinde un depozit de 41.800 de metri pătrați și un spațiu de birouri cu o suprafață de 1.000 de metri pătrați la mezanin, va fi finalizat în vara lui 2016. ”Având o înălțime de 11,5 metri, mai mare decât majoritatea spațiilor industriale din București, construcția le va permite clienților să beneficieze de spațiu suplimentar de depozitare”, spun reprezentanții dezvoltatorului.

„Există o cerere puternică de spațiu din partea clienților noștri actuali din P3 Bucharest care au în plan extinderea afacerilor, iar P3 este pregătit să răspundă nevoilor lor”, spune Laurențiu Duică, Head of Leasing P3 România.
Odată finalizate, cele trei clădiri noi vor mări portofoliul total de spații al P3 în România, care cuprinde deja opt depozite, la circa 305.000 de metri pătrați. Poziționat la kilometrul 13 de pe autostrada A1, P3 Bucharest dispune, totodată, de teren care permite dezvoltarea a 51.980 de metri pătrați de spații suplimentare, cu unități cu suprafețe cuprinse între 4.000 și 40.000 de metri pătrați.

„Piața din București dispune, la momentul actual, de foarte puține spații mari libere, iar în zona logistică principală din jurul Capitalei rata de neocupare este încă și mai scăzută. În consecință, suntem nerăbdători să livrăm pe piață, în această vară, cea mai nouă clădire a noastră și să le punem la dispoziție atât clienților noștri existenți, cât și celor noi, spații logistice de foarte bună calitate, care să-i ajute să-și dezvolte afacerile”, explică Blake Horsley, Country Head P3 România.

Peter Becar_Managing Director CEE_P3 Logistic Parks

În prezent, rata de neocupare pe segmentul logistic este, în medie, de 3%, iar în privința spațiilor de mari dimensiuni se apropie de 0%. ”Sectorul de spații logistice a fost ultimul care a început să se miște (după criză – n.red.), dar acum, chiar se mișcă”, spune Peter Becar (foto), managing director CEE în cadrul P3 Logistics Parks. ”România merge în direcția bună, crește retail-ul, iar aceasta înseamnă cerere pentru spații logistice. Activitatea DNA împotriva corupției este bine văzută de către investitori, în special de către cei germani.”

Ghidul Investițiilor Forbes : Cenușăreasa pieței imobiliare

În prezent, P3 construiește 209.000 m2 de spații logistice în Europa, multe alte proiecte urmând a fi dezvoltate anul acesta. În ultimul an, P3 și-a mărit semnificativ portofoliul din Europa, ajungând la un total de 3 milioane m² de spații în 9 țări. În această perioadă, compania aproape și-a triplat numărul de depozite deținute (de la 59 în 2014 la 145), precum și numărul de clienți (de la 98 la 300). Numărul angajaților a crescut de la 40 la peste 100.

Despre P3 România
• În România, P3 deține în prezent opt clădiri în parcul P3 Bucharest. Este cel mai mare parc logistic din România, având 215.000 de metri pătrați de spații de depozitare. P3 a achiziționat parcul de la CA Immobilien Anlagen AG, la începutul anului 2015.
• Ca parte a unui parteneriat care prevede stabilirea unui hub logistic de 81.000 m2 pentru Carrefour, două clădiri noi se află în construcție în P3 Bucharest: un depozit de 28.000 m2 și un altul frigorific de 19.100 m2, din care 15.000 m2 închiriați de retailerul european.
• O a treia clădire de 42.800 m2 va fi dezvoltată în primăvara anului 2016. Odată finalizate, cele trei clădiri vor mări portofoliul P3 în România la circa 305.000 m2 de spații logistice.
• Toate clădirile existente în portofoliul P3 România sunt închiriate.
• Printre clienții P3 Bucharest se numără Carrefour, E-mag, Altex, Tibbett Logistics, Macromex, E Van Wick și Gebrüder Weiss.
• P3 Bucharest dispune de teren care permite dezvoltarea a 51.980 m2 de spații suplimentare, cu unități începând de la 4.000 m2 și până la 40.000 m2.