FacebookTwitterLinkedIn

 „Euronet este singurul furnizor din România care oferă acest model de reţea independentă de ATM-uri şi ADT-uri tip «shared». Acest model permite băncilor să-şi extindă punctele de prezenţă în locaţii traficate intens, să-şi eficientizeze operaţiunile şi să beneficieze de reduceri de costuri, fără investiţii suplimentare, pentru a servi mai bine nevoile clienţilor”, a declarat Mihaela Petre, director general, Euronet România.

„Noul acord de colaborare dintre Raiffeisen Bank şi Euronet va diversifica accesul clienţilor la servicii bancare de calitate. Astfel, posesorii de carduri de debit sau de credit Raiffeisen Bank pot utiliza reţeaua de Depomate Euronet fără niciun comision şi au aceleaşi beneficii ca la automatele de depunere numerar care aparţin băncii: plata facturilor, posibilitatea de achiziţie de coduri de reîncărcare Orange, Vodafone şi Cosmote, mini-extras de cont şi schimbarea PIN-ului”, afirmă Radu Topliceanu, director executiv Aria Clienţi Persoane Fizice, Raiffeisen Bank.

Euronet este cel mai mare dezvoltator de reţele independente de ATM-uri din Europa Centrală şi de Est. Contractul dintre Raiffeisen şi Euronet este al 5-lea contract de participare la reţeaua independentă din România.

Compania americană oferă procesarea de plăţi şi tranzacţii pentru instituţii financiare, retaileri, furnizori de servicii şi Clienţi persoane fizice. Portofoliul de servicii include soluţii complete de externalizare a administrării terminalelor tip ATM şi POS, emitere de carduri şi acceptare la comerciant, dezvoltare soluţii software, transfer de bani pentru persoane fizice, plăţi facturi şi distribuţia de vouchere electronice pentru reîncarcarea cartelelor de telefonie mobilă şi alte servicii preplătite. Reţeaua  globală de plăţi a Euronet este extensivă – incluzând 17,370 ATM-uri, aproximativ 69.000 de terminale  POS şi un portofoliu în creştere de servicii externalizate de carduri de credit şi debit, care sunt administrate în 36 de ţări; soluţii software pentru carduri; o reţea de procesare prepaid de aproximativ 631.000 de terminale POS la aproximativ 304,000 locaţii în 29 de ţări; o reţea de money transfer de tip consumator-consumator în aproximativ 170.000 de locaţii ce deservesc 133 de ţări.

Raiffeisen Bank România are un portofoliu de două milioane de  persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 7.500 de companii. La sfârşitul anului 2012, reţeaua Raiffeisen Bank numără peste  500 de unităţi , o reţea de peste 1.100 de ATM-uri şi aproximativ 10.500 de EPOS-uri.