Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Lideri |
|

Departamentul de Stat al SUA face apel la Iran să renunțe la provocările nucleare

Statele Unite consideră că intenţia Iranului de a renunţa şi mai mult la respectarea angajamentelor nucleare asumate este „îngrijorătoare” și i-au cerut să pună capăt acestor „provocări”.
Iran,Nuclear,Deal,Flags,-,Negotiation,Or,Talks,With,Usa.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price a spus că „este îngrijorător faptul că Iranul a ales escaladarea (…) cu experimente relevante pentru cercetarea armelor nucleare”, transmite AFP.

Iranul a început în februarie producţia de uraniu metalic în scopuri de cercetare, un subiect sensibil deoarece acest material poate fi utilizat la fabricarea armelor nucleare. Teheranul vrea acum să treacă la un nivel mai ridicat de îmbogăţirea a uraniului, cu o rată de 20%, a confirmat marţi Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

„Este un alt pas înapoi al Iranului, deoarece ne-am arătat intenţia sinceră de a reveni” la acordul nuclear iranian, încheiat în 2015 la Viena, a comentat Ned Price.

De asemenea, într-o declaraţie comună, miniştrii de externe ai Franţei, Germaniei şi Regatului Unit şi-au exprimat puternica îngrijorare faţă de raportul AIEA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii