FacebookTwitterLinkedIn

„Motivul pentru care am decis să deschidem o clinică dedicată adolescenţilor este faptul că în ţara noastră pacienţii din grupa de vârstă 10 – 17 ani se regăsesc în număr foarte mic în cabinetele stomatologice, deşi afecţiunile dentare în perioada adolescenţei sunt complexe şi necesită o abordare specifică. Potrivit unei analize Dent Estet, 90% dintre adolescenţii români nu merg nici măcar o dată pe an la stomatolog. Totodată, având în vedere succesul Dent Estet 4 Kids şi deschiderea pacienţilor către servicii stomatologice specializate, noua clinică reprezintă o dezvoltare firească a grupului, în care vrem să atragem adolescenţii cu servicii adaptate şi personalizate”, declară dr. Oana Taban, CEO Dent Estet.

Clinica acoperă toată gama de servicii stomatologice, de la terapie, la estetică dentară şi servicii de ortodonţie. Ortodonţia reprezintă, de altfel, focusul Dent Estet 4 Teens, în contextul în care peste 50% dintre adolescenţii români au nevoie de aparat dentar, potrivit unei evaluări a Dent Estet.

„Principalul tratament de care adolescenţii au nevoie este cel ortodontic, având în vedere multitudinea de probleme de malpoziţionare şi înghesuire a dinţilor specifice acestei vârste, dar şi implicaţiile de ordin medical, dar şi psihologic şi emoţional pe care netratarea acestora le generează. Academia Americană de Stomatologie Pediatrică recomandă efectuarea primei evaluări ortodontice la vârsta de şapte ani, astfel că perioada adolescenței reprezintă momentul ideal pentru corectarea acestor probleme cu rezultate eficiente, cost şi perioadă de tratament reduse”, explică Catrinel Hagivreta, Manager Executiv Dent Estet.

Grupul de clinici este lider de piaţă în domeniul serviciilor medicale stomatologice, având o tradiţie de 14 ani. Grupul înglobează cinci clinici dentare, dintre care una destinată exclusiv copiilor şi una adresată adolescenţilor, toate oferind servicii dentare complete, efectuate de o echipă de medici specialisti si cea mai avansată tehnologie din domeniul stomatologic.