Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Deneș și Melinda Pal – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Deneș și Melinda Pal Avere: 16-17 milioane de euro Resedinta: Harghita Domeniu/Companie: Instalații sanitare, industria oțelului  

Soţii Pal sunt unii dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din Odorheiul Secuiesc, iar principala afacere a familiei, Melinda Impex, este deja o afacere naţională, prezentă în 17 dintre cele mai importante oraşe din România. Businessul este astăzi împărţit în două părţi distincte, prin firmele Melinda Instal – instalaţii şi obiecte sanitare – şi Melinda Steel, care comercializează produse din oţel.

În teorie, ambele pieţe au fost şi încă sunt afectate de criza economică. Chiar şi aşa, soţii Pal au continuat dezvoltarea accelerată şi în ultimii ani, iar acest fapt se vede în cifrele oficiale. Potrivit acestora, afacerile din instalaţii au crescut până la 36 de milioane de euro anul trecut, faţă de 29 de milioane de euro în 2009. Şi Melinda Impex Steel a înregistrat o creştere cu 4 milioane de euro a cifrei de afaceri, până la 31 de milioane de euro, însă mai important este că firma a retrecut pe profit: 2,1 milioane de euro în 2010, faţă de o pierdere de 240.000 de euro în 2009. Melinda Instal se află într-un amplu proces de extindere încă din 2008, când firma a deschis noi reprezentanţe în Bucureşti, Timişoara, Oradea, Tg-Mureş, Bacău, Braşov, Miercurea Ciuc, Craiova, Sighişoara şi Cluj‑Napoca.

Obiectivul acţionarilor este acela de a ajunge între primele trei firme de pe piaţa instalaţiilor din România, până în anul 2012.Ceea ce a luat naştere ca o afacere de familie în 1994, a rămas o afacere în familie şi astăzi. Diferenţa este că, de-a lungul celor 15 ani, businessul a crescut şi s-a diversificat mult, iar managementul a trebuit să devină mai eficient. Astfel, o afacere ce funcţiona până în 2004 sub o singură umbrelă, cea a Melinda Impex, a fost împărţită, pentru o mai mare eficienţă de management şi control, într-o serie de divizii separate, specializate pe produsele din oţel, pe instalaţii, materiale de construcţii, tâmplărie sau transport.

Vezi care era averea lui Deneș Pal în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii