Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Demonstrații paşnice de amploare în marile oraşe din Statele Unite

Proteste paşnice de amploare au avut loc sâmbătă în majoritatea oraşelor mari din SUA faţă de rasism şi brutalitatea poliţiei, în a 12-a zi de manifestaţii stârnite de uciderea lui George Floyd.
 aboneaza-te
200606-washington-demonstration

Au fost demonstraţii în Washington D.C., Philadelphia, New York, Atlanta, Chicago, Minneapolis, San Francisco, Seattle și Los Angeles.

În Washington D.C., zeci de mii de oameni au mărşăluit în cea mai mare demonstraţie care a avut loc în oraş până acum. Forţele de securitate au blocat accesul spre Casa Albă.

Cu pancarte înscripţionate „Black Lives Matter”, protestatarii s-au adunat la Capitoliu, Lincoln Memorial şi în apropierea parcului Lafayette, de lângă Casa Albe, în recent numita Black Lives Matter Plaza. Oamenii au protestat în Washington DC şi în New York până după miezul nopţii.

Tot sâmbătă, în multe ţări din lume au avut loc manifestaţii de solidaritate – în Australia, unde oamenii reclamă felul în care sunt tratate comunităţile indigene, în Franţa, Marea Britanie, Germania şi Spania, informează News.ro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii