Cautare
, Contributor

Redactor

Bani și Investiţii |
|

Deloitte: companiile stau prea mult la ghișee şi plătesc prea multe taxe

Companiile din România plătesc, în medie, 39 de taxe și impozite din totalul de 300 existente în țara noastră, potrivit datelor prezentate de Deloitte.
 aboneaza-te
cercetare birou studiu

Comunitatea de business din România are, în continuare, așteptări mari de la viitoarele schimbări legislative dar și de la mult discutata modernizare a ANAF-ului.

Dan Bădin, partener coordonator servicii fiscale şi juridice la Deloitte România, a apreciat, în cadrul unei conferinţe, că nu este deloc benefic pentru mediul de afaceri că ,,în țara noastră trebuie petrecute nu mai puțin de 200 de ore pentru a se putea completa toate declarațiile necesare și a se plăti taxele. Asta în condițiile în care, în Norvegia de exemplu, sunt necesare numai 80 de ore pe an”.

Astfel, mediul de afaceri așteptă cu nerăbdare creșterea informatizării și a comunicării electronice.

Despre un progres se poate, totuși, vorbi în condițiile în care în urmă cu 3 ani, numărul mediu de taxe necesare se ridica la 100, timpul necesar activităților adiacente acestora trecând de cele 200 de ore din prezent, potrivit aceloraşi date oferite de Deloitte.

„România a înregistrat progrese importante în multe privințe și trebuie să își ajusteze modelul fiscal la realitățile zilelor noastre, în care tehnologia are un impact major, simplificând lucrurile și făcându-le mai rapide”, a mai spus Dan Bădin.

Dan Bulucea, CEO Google România a susţinut, în cadrul conferinţei, că mediul digital a depășit importanța pe care o avea televiziunea și că ponderea sa va crește vertiginos în următorii ani.

Problema ar putea să fie rezolvată prin creșterea informatizării și a comunicării din sistemul public, potrivit concluziilor Conferinței Deloitte Tax & Legal, de anul acesta. Afacerile au de câștigat nu numai din acest tip de eficientizare ci și din interacționarea corectă cu ceea ce presupun noile tehnologii. În aceste condiții, adaptarea sistemului public la ritmul de dezvoltare tehnologică ar aduce cu sine și eficientizarea procedeelor fiscale și, implicit, pe cele întreprinse de oamenii de afaceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii