FacebookTwitterLinkedIn

De-a lungul carierei sale, el a asistat importante grupuri din industria bancară, filiale ale unor bănci internaționale și bănci locale mai mici, dar și brokeri de acțiuni, fonduri de investiții și societăți de leasing.

MacDonald a oferit servicii de audit și consultanță unor instituții financiare din Africa de Sud și consultanță în proiecte din industria serviciilor bancare sau trezorerie, precum implementarea de noi standarde contabile, investigarea eșecurilor bancare, conceperea unor modele de capital bazate pe risc și alte câteva arii de risc.

Am convingerea că, prin experiența semnificativă pe care o aduce, Peter va avea o contribuție importantă la consolidarea practicii noastre de audit în continuă transformare, în contextul provocărilor pe care clienții noștri le întâmpină. Totodată, cred că venirea sa la Deloitte România va stimula parcursul profesional al colegilor mai tineri, ajutându-i să își atingă potențialul, astfel ca eforturile lor să aibă un impact vizibil în societate și în business”, a spus Alexandru Reff, Country Managing Partner al Deloitte România.

Pe parcursul carierei, MacDonald a mai lucrat ca trezorier pentru o companie minieră, manager de risc al unei bănci de nișă și director de retail al unui grup de supermarketuri. El a ocupat poziții de conducere în cadrul unei companii din grupul Big4 din Africa de Sud, timp de șapte ani, și a fost partener la Deloitte în CSI, precum și partener într-o altă companie Big 4 din Irlanda.

„Sunt deosebit de încântat să mă alătur unei echipe atât de tinere, dar totodată atât de determinate de profesioniști conectați la ultimele tendințe ale pieței. Profesia de audit s-a transformat semnificativ”, a spus MacDonald.

Contabil acreditat și absolvent al Facultății de Contabilitate financiară de la Universitatea Witwatersrand (Africa de Sud), el are și o diploma în drept bancar de la Universitatea din Johannesburg (Africa de Sud). El este pasionat de motociclism, programare, lectură și călătorii.