FacebookTwitterLinkedIn

Compania a luat în calcul doar tranzacțiile de peste 5 milioane de euro, care au fost în număr de 105, o altă creștere de 15%, comparativ cu anul anterior.

Doar tranzacțiile comunicate s-au ridicat la valoarea de 3,8 miliarde de euro, reprezentând 60% din cele luate în calcul. Restul de 40% de tranzacții luate în calcul sunt cele pentru care n-a fost anunțată valoarea, dar al căror preț a fost calculat de reprezentanții companiei.

Ioana Filipescu, Partener în cadrul consultanţă fuziuni şi achiziţii al Deloitte România, susține că valoare pieței de M&A este mai aproape de 4,6 miliarde de euro, pentru că estimările făcute de Deloitte au fost conservatoare.

„Activitatea M&A a continuat să crească în 2017, dar mai îmbucurător a fost faptul că s-au înregistrat 15 tranzacţii cu valoare cuprinsă între 100 şi 500 de milioane de euro, o performanţă record în ultimii 10 ani”, a mai spus Filipescu.

Pentru acest an, ea estimează că piața de M&A se poate menține la nivelul de 4 miliarde de euro.

Cele mai valoroase tranzacții s-au încheiat anul trecut în sectorul energiei, de 566 de milioane de euro, potrivit Deloitte România. Acest sector a fost urmat de cel financiar, cu o valoare de 458 de milioane de euro, și de Tehnologie, Media & Telecom, cu tranzacții în valoare de 395 de milioane de euro. Apropiate acestuia din urmă au fost industria şi servicii medicale.