Cautare
, Forbes Staff

Industrie |
|

Deloitte a fost consultant coordonator al Chimcomplex în procesul de obţinere a finanţării de 164 de milioane de euro pentru preluarea activelor Oltchim

O echipă mixtă de experţi ai Deloitte Marea Britanie, Deloitte România şi Reff & Asociaţii, membră a reţelei globale Deloitte Legal, a oferit consultanţă companiei Chimcomplex SA Borzeşti, controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza, în procesul de obținere de finanțare pentru a susține integral preluarea activelor Oltchim SA, aflată în insolvență.
FOTO CODRUTA DRAGOESCU

Chimcomplex a obținut o finanțare totală de 164 de milioane de euro de la instituțiile financiare internaționale VTB Bank Europe SE (cu sediul în Frankfurt) și Credit Suisse AG, prin divizia specializată în investiții (cu sediul la Zurich), sumă care va susține integral achiziția Oltchim și va asigura capital de lucru.

În urma tranzacției va rezulta cel mai mare producător de produse chimice din România, după combinarea celor mai mari companii chimice din țară. De asemenea, tranzacția va genera o transformare a companiei Chimcomplex.

„Finalizarea procesului de achiziție a activelor Oltchim marchează un moment important în dezvoltarea companiei noastre, este un succes extraordinar pentru echipa noastră și reprezintă un nou început pentru întreaga industrie de profil din România”, a precizat ștefan Vuza, Director General și Președinte al Chimcomplex.

Echipa Deloitte Marea Britanie a fost condusă de Floris Hovingh, Partener, Head of Alternative Capital Solutions, acesta precizând că finanțarea reprezintă „o premieră în Europa de Est și un punct de reper istoric în evoluția sectorului românesc de produse chimice”.

Echipa locală specializată în consultanță financiară, coordonată de Ioana Filipescu, Partener Consultanță în Fuziuni și Achiziții, și condusă de Florin Păunescu, Director, a asigurat revizuirea documentației financiare și pregătirea documentației necesare pentru obținerea finanțării. Andrei Burz-Pînzaru, Managing Partner la Reff & Asociaţii (Deloitte Legal), a întocmit raportul de due diligence juridic al împrumutatului, iar Georgiana Singurel este partenerul care a coordonat echipa Reff & Asociaţii implicată în procesul de due diligence.

La rândul său, George Mucibabici, Președinte Deloitte România, care a condus implicarea echipei locale a Deloitte, a adăugat: „Îi mulțumim domnului Vuza pentru încrederea pe care ne-a arătat-o din nou în calitate de consultanți și mă bucur că, prin eforturile comune ale Deloitte și ale echipei sale de conducere, am putut contribui la acest succes”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii