Cautare
, Forbes Staff

Telecom |
|

Deloitte: Aproximativ 50 de operatori vor lansa servicii 5G până în anul 2020 la nivel global

În anul 2018, 72 de operatori au testat tehnologia 5G, iar aproximativ 50 dintre aceștia ar urma să lanseze servicii 5G până în 2020 în anumite zone, în special în orașele mari, arată datele unui studiu la nivel global realizat de Deloitte.
shutterstock_1181988958

Rețelele de generația a cincea (5G) vor fi lansate în 2019 și se vor extinde la scară largă, oferind o conexiune mai bună consumatorilor și companiilor și aducând noi oportunități de dezvoltare pentru industria de telecomunicații, potrivit studiului Deloitte „Previziuni în Tehnologie, Media & Telecomunicații (TMT)”. Operatorii de telefonie mobilă se așteaptă ca investițiile pentru implementarea tehnologiei 5G să aibă o valoare similară cu cheltuielile actuale alocate pentru tehnologia 4G, în principal ca urmare a investițiilor pe care le-au făcut deja pentru dezvoltarea rețelelor.

Ținând cont de faptul că 72 de operatori din toată lumea au testat tehnologia 5G în 2018, Deloitte estimează că aproximativ 50 de operatori vor lansa servicii 5G până în anul 2020 cel puțin în anumite zone, în special în orașele mari. În ceea ce privește terminalele 5G, Deloitte preconizează că aproximativ 20 de furnizori vor lansa în 2019 echipamente compatibile 5G și vor vinde aproximativ un milion de unități.

De asemenea, difuzoarele inteligente cu asistenți vocali digitali integrați vor deveni cele mai vândute dispozitive conectate la nivel global în 2019, cu vânzări estimate de peste 164 de milioane de unități până la finalul anului. Această evoluție va crește numărul global de produse de acest tip la 250 de milioane, iar industria va ajunge la o valoare de șapte miliarde de dolari.

Potrivit studiului Deloitte, va crește și gradul de utilizare a soluțiilor software și a serviciilor în cloud bazate pe inteligență artificială (AI). În 2019, 70% dintre companiile din întreaga lume vor avea abilități bazate pe AI, prin soluții software în cloud, iar 65% vor crea aplicații AI utilizând servicii de dezvoltare bazate pe cloud. Până în 2020, rata de penetrare a software-ului bazat pe AI va ajunge la aproximativ 87%, în timp ce serviciile de dezvoltare bazate pe AI în cloud vor atinge 83%.

„Ne așteptăm ca anul acesta soluțiile bazate pe inteligența artificială să se extindă și în România, pe măsură ce organizațiile au acces mai facil la tehnologii avansate. O parte dintre clienții noștri implementează deja proiecte care să le permită să beneficieze de cele mai bune și inovatoare aspecte ale revoluției AI, care continuă să schimbe radical felul în care trăim, facem afaceri, lucrăm, călătorim, comunicăm sau ne petrecem timpul liber”, declară Dinu Bumbăcea, Partener coordonator Consultanță, Deloitte România.

Deloitte estimează că în anul 2019, pe lângă aceste noi tendințe în domeniul tehnologic, vom asista la o expansiune a celor actuale, cum este cazul imprimantelor 3D, care vor deveni mai accesibile, al sistemelor de calcul cuantic, care ar putea începe să concureze vechile sisteme de calcul. De asemenea, este de așteptat ca influența geopolitică a unei țări să nu mai fie măsurată prin prisma puterii militare, ci prin capacităţile sale tehnologice.

Deloitte: Piața de fuziuni și achiziții va însuma în jur de 100 de tranzacţii în 2019

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii