Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Deficitul de cont curent a crescut cu 25,6%, în primul trimestru, iar investițiile străine cu 21%

În perioada ianuarie - martie 2018, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 967 de milioane de euro, cu aproape 25,6% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, arată datele provizorii ale Băncii Naționale a României.
shutterstock_finantare-credit-bani-money

În structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 21,6% mai mare (460 de milioane euro), până la2,58 de miliarde de euro, iar balanța serviciilor a înregistrat un excedent cu 5% mai mic (94 de milioane euro), până la 1,8 milioane de euro, astfel că balanța bunuri și servicii a ajuns la un deficit de 3,45 ori mai mare, până la 780 de milioane de euro.

Deficitul veniturilor primare s-a redus cu 41,4% (328 de milioane de euro), iar balanța veniturilor secundare un excedent mai mare cu 11,7% (29 de milioane de euro).

Investiţiile străine directe din România au crescut cu 21,2%, în primele trei luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut, la 1,37 de miliarde de euro, arată datele estimate ale BNR.

Dintre acestea participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 1,6 miliarde de euro, dar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 228 de milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii