Cautare
, Staff

Plasamente |
|

Dedeman renunță la preluarea a două dintre cele cinci clădiri de birouri din AFI Park. Valoarea tranzacției scade sub 100 milioane de euro

Retailerul de bricolaj Dedeman cumpără doar clădirile 1, 2 și 3 din complexul de birouri AFI Park, situat în zona Cotroceni, potrivit unui anunț al vânzătorului. Dedeman renunță la opțiunea de a le prelua pe toate cinci, așa cum prevedea acordul inițial, anunțat acum câteva săptămâni.
AFI Business Park

Dedeman intră pe investiții imobiliare: achiziționează clădirile de birouri AFI Park pentru 164 milioane de euro

Pe 1 iunie, AFI Europe Romania anunța că a semnat cu Dedeman, controlat de frații Adrian și Dragoș Pavăl, un antecontract de vânzare a clădirilor AFI Park 1-3. Acordul includea și opțiunea de preluare a clădirilor AFI Park 4 și 5. Valoarea întregii tranzacții era estimată la 164 milioane de euro, finalizarea fiind prognozată pentru finele acestui an.

„AFI Europe anunță că a primit o informare de la potențialul compărător al clădirilor AFI Park 4-5, informare prin care își anunță intenția de a nu mai continua înțelegerea prevăzută în scrisoarea de intenție. Procesul privind tranzacționarea clădirilor AFI Park 1-3 își continuă cursul”, au declarat reprezentanții AFI Europe, în cursul acestei dimineți.

Precontractul prevede că pentru AFI Park 1, 2 și 3 Dedeman va plăti aproximativ 86,5 milioane de euro. Prețul trebuie plătit până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al acestui an. Precontractul era însoțit de o scrisoarea de intenție, care viza vânzarea celorlalte două clădiri de birouri din complex, AFI Park 4 și 5, pentru 77,5 milioane de euro.

Cele cinci clădiri de birouri din cadrul complexului AFI Park au o suprafață închiriabilă totală de 70.000 de metri pătrați, dintre care 38.000 de metri pătrați se găsesc în primele trei clădiri. Toate cele cinci imobile sunt închiriate în totalitate. Principalii chiriași sunt companii precum Microchip Technology, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron US, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, Telus International, Veeam Software, SecureWorks și alții. De asemenea, toate clădirile din cadrul AFI Park dețin certificări verzi LEED Gold.

AFI Europe Romania a fost consiliat de către Colliers International Romania, casa de avocatură NNDKP și avocat Bianca Stamatoiu, în timp ce Dedeman a fost consiliat de către Popovici Nițu & Asociații.

Oficial: Frații Pavăl cumpără proiectul de birouri AFI Park 

Înființat în 1992, Dedeman este cel mai mare jucător de pe piața de bricolaj, cu afaceri de aproximativ 1,5 miliarde de euro din 45 de magazine.

Moștenire de familie

AFI Europe a apărut în 1997, concentrându-se, în principal, pe piețele din Europa Centrală și de Est. Dezvoltatorul imobiliar a construit unul dintre cele mai mari și mai profitabile mall-uri din România, AFI Cotroceni, poziționat în centrul celor cinci clădiri de birouri vândute. Finalizat în 2009, centrul comercial se întinde pe o suprafață închiriabilă de aproape 90.000 de metri pătrați, unde se află peste 300 de retaileri care atras aproximativ 50.000 de vizitatori, zilnic.

AFI Cotroceni a avut un venit operațional net de 33,8 milioane de euro în 2016, rezultat cu 10% peste cel din anul anterior. De la deschiderea centrului comercial, în 2009, venitul operațional net al AFI Cotroceni a crescut cu 46%, care a însoțit majorarea valorii acestui activ până la suma de 140 de milioane de euro.

În țara noastră, AFI Europe mai deține un mall la Ploiești și mai dezvoltă un alt centru comercial la Brașov, un parc de birouri în apropiere de J.W. Marriott, un parc de retail și un ansamblu rezidențial la Arad, plănuind și un cartier rezidențial de mari dimensiuni în Bucureștii Noi.

Grupul Iulius vrea să se asocieze cu CCIR pentru a reconstrui un proiect imobiliar mixt de sute de milioane de euro în jurul Romexpo

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii