Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

Decret: Companiile spaniole, obligate să dezvăluie decalajele salariale dintre bărbaţi şi femei

Guvernul de la Madrid a aprobat un decret prin care antreprenorii care activează pe piața economică din Spania vor fi nevoiți să dea publicităţii informaţiile cu privire la decalajele salariale existente în rândul angajaţilor lor în funcţie de sex.
shutterstock_1020382402

Porivit decretului, grila salarială va trebui să cuprindă în special salariul mediu şi median în vigoare în companie, detaliat pe sexe, pentru fiecare categorie profesională sau tip de post de muncă, pentru a respecta o “obligaţie de remuneraţie egală la o muncă de valoare egală”, transmite AFP, citată de Agerpres.

“Este crucial să ştim cum funcţionează sistemul de remunerare deoarece acolo se văd toate discriminările de care suferim în calitate de femei, de-a lungul carierei noastre profesionale şi a vieţii noastre”, a declarat ministrul Muncii, Yolanda Diaz, într-o conferinţă de presă.

Această obligaţie de transparenţă ar urma să permită salariaţilor şi sindicatelor să poate cere o egalitate salarială, în cadrul companiei sau în justiţie, a explicat Yolanda Diaz.

Măsura vizează numai companiile care au mai mult de 50 de salariaţi şi care au la dispoziţie şase luni pentru a se conforma noului regulament, care a rezultat în urma unui acord între principalele sindicate şi Guvernul premierului Pedro Sanchez. Principala organizaţie patronală din Spania a refuzat să se alăture acestui acord.

Cele mai recente statistice disponibile pe Eurostat demonstrează că, în 2018 femeile din Spania câştigau, în medie, cu 14% mai puţin decât bărbaţii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii