Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Afaceri |
|

Declin neaşteptat al vânzărilor cu amănuntul în zona euro, în luna septembrie

Vânzările cu amănuntul din zona euro au înregistrat o scădere neaşteptată în luna septembrie, din cauza performanţelor scăzute din Germania, dar şi a vânzărilor slabe de produse nealimentare.  
statistici_shutterstock

Vânzările cu amănuntul, care sunt un indicator al cererii de consum, au scăzut în septembrie cu 0,3% comparativ cu luna precedentă. Cu toate acestea, au fost mai mari cu 2,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate vineri de biroul european de statistică Eurostat, transmite Reuters.

Analiştii anticipau pentru zona euro o creştere lunară de 0,3% în septembrie şi de 1,5% faţă de intervalul similar al anului 2020.

Pe lângă prețurile la energie și creșterea numărului cazurilor de Covid-19, un alt factor care reduce puterea de cumpărare a oamenilor este preţul mare al petrolului.

Potrivit Eurostat, vânzările de carburanţi auto au urcat cu 1% în septembrie, iar cele de alimente, băuturi şi tutun cu 0,7%.

Vânzările de produse nealimentare au scăzut însă cu 1,5%. Vânzările prin internet şi comenzi prin poştă au scăzut cu 1,4%.

Germania, cea mai mare economie din zona euro, a înregistrat cea mai mare scădere lunară a vânzărilor cu amănuntul, de 2,5%, urmată de Finlanda şi Olanda.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii