Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Zi decisivă pentru Liviu Dragnea. Decizia ÎCCJ în procesul liderului PSD

Procesul lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman a ajuns la final.
Liviu Dragnea

Judecătorii Instanței Supreme vor pronunța verdictul final în dosarul în care președintele PSD este acuzat că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al PSD Teleorman, ar fi coordonat şi controlat activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost angajate fictiv Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Sentința definitivă pentru președintele PSD, Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare, însă decizia a fost contestată.  Judecătorii Instanței Supreme au decis să judece astăzi, 27 mai, ultimul termen al procesului din dosarul angajărilor fictive și au respins cererile avocaților lui Liviu Dragnea și ai Olguței Șefu, care voiau ca ICCJ să să amâne pronunțarea sau să stabilească un nou termen după data de 5 iunie, ziua în care CCR ar putea da o decizie în cazul sesizării depuse de Iordache privind specializarea completurilor de judecători.

Răspunsul lui Liviu Dragnea când a fost întrebat dacă se teme de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ): „Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram ghiocel. Nu e vorba de teamă, dar completul de judecată dacă va rezista presiunilor inimaginabile vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu vor rezista vor da condamnare”.

Decizia va fi data de un complet format din 5 judecatori: Rodica Aida Popa, fost vicepresedinte al Inaltei Curti, Lucia Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera si Simona Encean. Luciana Mera se pensioneaza incepand cu 1 iunie, asa ca o posibila amanare a sentintei ar putea fi anuntata doar pana la aceasta data.

Sentinta in faza de fond a procesului a fost data in majoritate, doi magistrati au fost pentru condamnare, Constantin Epure si Geanina Arghir, iar unul pentru achitare, Stefan Pistol.

 

Sentinta cu suspendare pentru secretare

Cele doua secretare PSD din acest dosar au recunoscut acuzatiile. Ele au primit, pe fond, sentinte blande pentru complicitate la abuz in serviciu si complicitate la fals intelectual.

– Anisa-Niculina Stoica – 1 an de inchisoare cu suspendare.

– Adriana Botorogeanu – 2 ani de inchisoare cu suspendare.

 

În curs de actualizare

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii