
„Odată cu inaugurarea Atelierului Regional, ne propunem să creștem rata de reparabilitate a produselor sportive, iar în câțiva ani să atingem o rată de 100% pentru o gamă cât mai variată de articole sportive marcă proprie, dar și să eficientizăm procesele de lucru din atelierele din țară și să încurajăm sustenabilitatea”, a explicat Teodor Vărzaru, șeful Atelierului Regional Decathlon România.
Deși nu a oferit informații despre suma investită în acest nou proiect, directorul de logistică al Decathlon, Cătălin Macoveiciuc, a punctat faptul că pentru perioada următoare, retailerul are pe lista investițiilor partea de logistică și zona de online.
„ O mare parte din investiție este realizată de compania care deține acest teren. Aceasta nu este o investiție făcută efectiv de noi. În ceea ce privește dezvoltarea e-commerce-ului din ultima perioadă, aceasta ne obligă să investim cât mai multe resurse în partea de livrare a produselor, depozitarea acestora și vânzarea în online”, a explicat directorul de logistică al Decathlon România.
La rândul său, șeful Atelierului Regional Decathlon România, Teodor Vărzaru, a mai completat că majoritatea utilajelor ce vor fi utilizate în acest atelier sunt aduse din magazinele proprii.
Inițial, atelierul va funcționa cu un număr de cinci tehnicieni, și care în funcție de fluxul de reparații, se va putea mări și până la 20 de angajați. Atelierul este împărțit în mai multe departamente tehnice: schi, echipamente de fitness, ciclism, corturi, caiace sau SUP-uri.
România este a 12-a țară (din cele 59 în care retailerul sportiv este prezent) în care Decathlon a dezvoltat un Atelier Regional.