FacebookTwitterLinkedIn

BATTISTA ANNIVERSARIO
Battista „Pinin” Farina a fost fondatorul carosierului italian Carrozzeria Pininfarina, creatorul unor automobile legendare. Modelul Battista Anniversario vine să-l omagieze pe fondator și să aniverseze cei 90 de ani care se împlinesc de la înființarea celebrului atelier de design. Produs de Automobili Pininfarina într-o serie limitată la cinci exemplare, Battista Anniversario este un vehicul electric care va fi manufacturat în Cambiano, Italia. Nu au fost oferite prea multe detalii tehnice, dar motorul electric dezvoltat în colaborare cu Bosch a livrat nu mai puțin de 1900 CP în testele făcute de Nick Heidfeld, pilotul de teste al Automobili Pininfarina. Automobilul atinge 100 km/h în mai puțin de 2 secunde, autonomia este de 500 km, iar viteza maximă de 350 km/h.

ASTON MARTIN  V12 SPEEDSTER
Dacă întrebi un purist ce-și dorește de la o mașină, îți răspunde fără să clipească: putere, manevrabilitate, viteză. Și fiecare producător de supercaruri are în oferta lui o ediție limitată de vehicule care n-au aer condiționat, geamuri electrice sau sisteme electronice de asistență, dar pentru feelingul de competiție pe care îl oferă costă cu până la 30% mai mult decât versiunea de serie. Construit de Q by Aston Martin, divizia de tuning a Casei, V12 Speedster este mai mult kart decât automobil, dar deocamdată este probabil cel mai frumos kart de pe lumea asta. Șasiu din aluminiu, discuri de frână din carbon ceramic, suspensie independentă pe față și multi-link pe spate, cu arcuri elicoidale și amortizare adaptivă; motorul este excepționalul Aston V12 Twin Turbo de 5,2 litri, care dezvoltă 700 CP și un cuplu de 753 Nm, ghidați către puntea spate prin intermediul cutiei automate ZF cu 8 viteze cu diferențial cu alunecare limitată. Speedster atinge 100 km/h în 3,5 secunde, iar viteza maximă este limitată la 300 km/h. Doar 88 exemplare vor fi produse, la un preț de 765.000 de lire sterine.

BAC MONO
Briggs Automotive Company este un producător britanic din Liverpool, competitor direct al lui Caterham 7 sau KTM. BAC produce modelele Mono One și R de câțiva ani, și ar fi vrut să lanseze la Salonul de la Geneva noul Mono, un monopost destinat celor care se visează piloți. Viteza maximă este de 272 km/h. Cu 570 kg greutate și un motor în 4 cilindri, de 2,3 litri, care dezvoltă 332 CP și un cuplu de 400 Nm, Mono este un kart la bordul căruia poți simți pe stradă adrenalina curselor auto.

BANDINI DORA
GFG Style este un studio de design fondat cu patru ani în urmă de Fabrizio și Giorgetto Giugiaro. Cu un portofoliu copleșitor, care cuprinde nenumărate automobile pe care le vedem în fiecare zi sau au rămas de-a lungul timpului în sufletul colecționarilor ori în admirația eternă a pasionaților de design auto, Giorgetto Giugiaro a primit titlul de Designerul auto al secolului 20. La 81 de ani, Giorgetto continuă să deseneze împreună cu fiul său, Fabrizio. Una dintre cele mai recente creații ale lor se numește Bandini Dora și este un automobil electric cu tracțiune integrală. Șasiul este din aluminiu, caroseria – din fibră de carbon, iar cele două motoare electrice, unul pe fiecare ax, livrează aproximativ 530 CP și un cuplu de 680 Nm. Viteza maximă este limitată la 250 km/h, iar 100 km/h sunt atinși în 3,3 secunde. Autonomia este de 450 km. Automobilul este un roadster, o barchetta cum îi spun italienii, destinat plăcerii pure, în stilul automobilelor italiene fabricate de Ilario Bandini, o legendă în lumea carosierilor italieni din anii ’50. Un model Bandini 750 Sport International Barcheta, expus la muzeul Mille Miglia, este fotografiat împreună cu noul Dora Bandini.

CZINGER 21C
Czinger Vehicles vine din California, pe valul unor tehnologii revoluționare de producție auto. Motorul V8 de 2,88 litri cu două turbine, care animă modelul 21C, este produs in-house (ca și trenul de rulare) și dezvoltă 1.250 CP la un vârf de turație de 11.000 rotații/ minut. 21C atinge suta în 1,9 secunde, iar de la 0 la 400 km/h  ajunge în 29 secunde. Czinger și-a dezvoltat și patentat propriul sistem de producție, bazat pe procese automatizate de design și softuri de optimizare, procese de asamblare de mare acuratețe și cele mai noi și inovatoare materiale. Automobilul este proiectat și fabricat de la zero în California, de o mână de ingineri, designeri și mecanici. Vor fi produși 80 de astfel de bolizi.