Cautare
, Contributor

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

ForbesLife |
|

De Ziua Internațională a Cărții, bucureștenii sunt așteptați la Noaptea Cărților Deschise

Luni, 23 aprilie, de la ora 19.00, într-un decor special creat, cititorii sunt invitați să intre în universul magic al cărților, să citească și să facă schimb de titluri, autori sau idei, alături de cei care an de an aleg să celebreze cartea la Noaptea Cărților Deschise.
comunicat ncd 2018

A 6-a ediție a celui mai cunoscut eveniment de încurajare a lecturii are loc pe 23 aprilie, de Ziua Internațională a Cărții, în Piața Sfântul Anton, Centrul istoric al Bucureștiului.

De-a lungul anilor, Noaptea Cărților Deschise a conturat o comunitate extraordinară de cititori, iar organizatorul acestei inițiative, editura Litera, își propune să așeze carte lângă carte pentru a construi cea mai frumoasă și mai mare bibliotecă urbană în aer liber. Designul bibliotecii va fi unul deosebit, realizat împreună cu cei de la Festivalul Awake.

Pentru a continua buna tradiție de anul trecut, cine dorește să doneze din propria bibliotecă va primi din partea Editurii Litera o carte nouă. Cei prezenți vor regăsi pe rafturile Magic Library la Noaptea Cărților Deschise o selecție a celor mai bune colecții Litera de ficțiune, non-ficțiune, cărți de colorat, young adult și cărți pentru copii: Buzz Books, Blue Moon, Prima mea lectură, Cavalerii Pardaillan, Cele mai frumoase romane de dragoste, Agatha Christie, Lira, Carte pentru toți, Thriller, Romanul de dragoste, Biblioteca pentru toți copiii, Clasici Contemporani, Clasici Moderni și altele.

Anul acesta, în premieră, Noaptea Cărților Deschise va continua și după 23 aprilie. Până miercuri, 25 aprilie, ora 24.00, va avea loc o serie de evenimente dedicate cititorilor: ateliere de lectură pentru copii, desene creative pentru adulți și lecturi publice. Detalii despre program și noutăți în timp real vor fi disponibile pe pagina Facebook a Editurii Litera. Intrarea este liberă.

Pasionații de literatură din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărților și a drepturilor de autor. În România, această zi este marcată, de 6 ani consecutiv, prin Noaptea Cărților Deschise. Alături de prieteni ai cărților, copii, studenți, părinți, bunici, acest eveniment a devenit un adevărat manifest pro-cultură ale cărui ecouri au depășit granițele țării – o realizare importantă pentru România, țară pe care statisticile europene încă o plasează la coada listei la capitolele obișnuințelor de lectură.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii