FacebookTwitterLinkedIn

Mălina Turcuț – Country Manager România Prime Dash

Ce face Prime Dash, mai exact?

Ca și tineri antreprenori am înțeles că trendul mondial în economie este digitalizarea, iar customer experience-ul devine un diferențiator cheie în spațiul digital contemporan, în special în ecosistemul financiar.

Suntem o companie româno-americană care creează produse financiare simple și inovative ce au la bază tehnologii de ML, AI, RPA și Advanced Analytics.

Cu un accent pus pe R&D, Prime Dash este primul FinTech la nivel internațional care permite analiza datelor sursă în trei sisteme de raportare financiară (IFRS, US GAAP și SYSCOHADA).

Astfel suntem prezenți pe trei continente diferite: America de Nord, Europa și Africa.

Prin arhitectură, nivelul de securitate și scalabilitate a soluțiilor noastre, folosind tehnologii  precum Oracle și Amazon, suntem pregătiți să răspundem nevoilor partenerilor noștri și să facem față provocărilor pe care anul 2021 ni le va aduce.

Ce aduce Prime Dash nou pe piața produselor financiare în 2021?

Produsele Prime Dash creează ecosisteme inteligente, care permit conectarea instituțiilor financiare sau a creditorilor cu clienții acestora prin platforme digitale. Aceste platforme permit optimizarea proceselor interne, facilitează managementul și controlul procesului de creditare și reduc riscul asociat acestuia. Pentru clienții unei instituții financiare se oferă gratuit un instrument de Business Intelligence. Având în vedere faptul că peste 90% din totalul companiilor care contribuie la formarea PIB-ului sunt IMM-uri, ne-am focusat în direcția susținerii și creșterii lor.

În condițiile în care mai puțin de 15% din IMM-urile românești sunt bancabile, un astfel de instrument oferit gratuit clienților din portofoliu vine în ajutorul acestora pentru a crea o plus valoare, eficientizând procesele.

Acest instrument devine important în creșterea bancabilității și le oferă antreprenorilor avantajul de a monitoriza indicatorii asumați prin contractarea creditelor, a fondurilor nerambursabile și a ajutoarelor de stat.

Valoarea unică adusă de produsele noastre constă în modul în care acestea comunică între ele pentru a genera o situație în care ambele părți au de câștigat. Pentru IMM-uri, Prime Dash ajută la creșterea profitabilității. Pentru un creditor, rentabilitatea crescută a unui client este esențială în menținerea unui parteneriat profitabil sau chiar creșterea valorii acestuia, menținând un grad de protecție în colaborare.

Ce valori stau la baza companiei?

Cred că uneori valorile alese de companii pot fi mai degrabă niște valori aspiraționale decât un set de valori fundamentale, dar este important de făcut diferența dintre cele două concepte.

Valorile care ne ghidează în fiecare zi sunt profesionalismul, pasiunea, integritatea și inovația.

Un set de valori bine definit creează o cultură organizațională care devine cel mai important capital al unui business.

Ne mândrim cu o cultură focusată pe business, parteneri și oameni. Dorim ca profesionalismul să fie întotdeauna ceea ce ne reprezintă, iar pasiunea este ceea ce ne face să muncim pentru succesul partenerilor noștri la fel de asiduu ca și pentru propriul nostru succes.

Unde este Prime Dash acum și cum arată viitorul?

Avem o echipă minunată, care s-a consolidat în anul 2020. Datorită acestui fapt, am reușit să ne depășim obiectivele, cel mai important dintre acestea fiind creșterea valorii companiei subsidiare din România, la 7 milioane de euro.

Ca și planuri de viitor avem în vedere accesarea celor mai importante piețe financiare din Europa, și anume Germania, Franța și Marea Britanie. În Germania, începând cu anul viitor activitatea va fi desfășurată în cadrul unui program de tip accelerator sub umbrela Deutsche Boerse.

Totodată ne vom continua expansiunea la nivel global, fiind în negocieri cu parteneri strategici pentru pătrunderea pe piețele orientale.

Cum ați reușit să obțineți astfel de rezultate într-o perioadă atât de instabilă?

Cel mai important lucru a fost faptul că ne-am îndreptat toată atenția și resursele înspre a adapta produsele noastre, astfel încât ele să se plieze pe nevoile generate de contextul pandemic. Ne-am schimbat modelul de business și am intensificat dezvoltarea acelor soluții care erau complementare contextului financiar generat de criza COVID-19.

Am considerat că, la fel de important ca și susținerea instituțiilor financiare în procesul de digitalizare, este suportul pe care putem să îl acordăm IMM-urilor. De aceea, am hotărât să le oferim acestora din urmă un instrument de Business Intelligence gratuit.

Am identificat necesitatea poziționării conceptului de customer experience ca un punct central al activității noastre. În acest sens, scopul nostru a fost acela de a aduce o valoare reală partenerilor noștri, prin produse care să răspundă nevoilor specifice resimțite de aceștia.

De asemenea, sunt de părere că dezvoltarea unui produs digital aduce cu sine responsabilitatea de a-ți ajuta potențialii utilizatori în a înțelege funcționalitățile, beneficiile, dar și modul de folosire al produsului.

Ce sacrificii presupune conducerea unui business de milioane de euro?  

Nu aș putea să le numesc sacrificii, atât timp cât tot ceea ce fac este cu plăcere. Practic, în activitatea de zi cu zi există priorități care trebuie să fie soluționate. Dacă lucrurile sunt corect prioritizate, viața personală se îmbină perfect cu latura profesională, pentru a crea un echilibru. Este adevărat, mă consider o persoană norocoasă pentru faptul că soțul meu mă susține în toate deciziile, necondiționat, iar băiețelul nostru în vârstă de 8 ani a înțeles importanța stabilirii priorităților, dar acest fapt nu este decât confirmarea existenței acelui echilibru mult căutat.

Care sunt trei lecții pe care le-ai învățat în perioada aceasta, care ar fi folositoare cuiva aflat la început de drum în lumea business-ului?

În primul rând, am învățat importanța echipei. La baza unui business stau oamenii cu care te înconjori. Sigur că și produsul în sine este important, dar, până la urmă, un produs finit bun este rezultatul efortului depus de o echipă întreagă. Conceptul unei soluții inovatoare poate veni de la o sigură persoană, însă acesta este doar primul pas. Dezvoltarea și îmbunătățirile aduse pe parcurs sunt cele care îi ridică valoarea, care fac dintr-un produs inovator, unul care întâlnește nevoile pieței. Cred cu tărie că nimic nu poate înlocui contribuția adusă de o echipă dedicată.

În al doilea rând, această perioadă mi-a reconfirmat importanța unei viziuni puternice de business. Pot spune că am avut parte și de momente dificile. Au fost și nopți albe și puseuri de optimism, dar e important să nu uiți niciodată de ce faci ceea ce faci. După cum spune și Cătălin Rus, COO-ul nostru, ne trezim în fiecare dimineață pentru a găsi soluții simple pentru probleme dificile. Asta ne motivează.

Am fost mereu încrezători în rezultatele noastre și în atingerea obiectivelor și chiar și în cele mai dificile momente am mers cu încăpățânare înainte.

Nu în ultimul rând, consider că legătura strânsă cu clienții, faptul că am avut canale deschise de comunicare și o dorință autentică de a ajuta fiecare client în parte, a fost un element esențial în dezvoltarea produselor noastre. Datorită faptului că am solicitat un feedback real de la fiecare client, am reușit să ne poziționăm soluțiile corect pe piață.

Mulțumesc pe această cale întregii echipe și partenerilor noștri, fără de care nu am fi reușit să ajungem aici.

Vă dorim tuturor sărbători fericite alături de cei dragi!