FacebookTwitterLinkedIn

Bogdan Georgescu le-a vorbit participanţilor la Forbes Summer School despre cum a trecut de la o viaţă de corporatist la una de antreprenor social şi le-a propus să se întrebe ei înşişi cum ar prefera să trăiască –după modelul unei corporaţii sau al unui start-up.

El a povestit începuturile sale profesionale, de la cum a încercat în studenţie să facă bani din zugrăvit, la cum a ajuns să lucreze pentru  cea mai mare companie de consultanţă imobiliară, Colliers, al cărei birou la Bucureşti ajunsese pe locul trei în lume ca performanţe.

Bogdan Georgescu, care acum este iniţiatorul unui serviciu de tip bibliotecă pentru corporaţii (Bookster) inspirat de modelul Netflix, a făcut câteva recomandări de lectură, printre care „How to measure your life”, de Clayton Christensen. Inspirat de cărţile preferate, el le-a oferit şi sfaturi concrete  tinerilor veniţi la Forbes Summer School : începe fiecare proiect cu ce vrei să obţii, stabileşte cum vei măsura succesul, abia apoi începe să construieşti.

Dincolo de aceste lucruri, cursanţii au fost sfătuiţi să fie la fel de atenţi cu cine trăiesc şi cu cine lucrează şi să aleagă un job care să ofere cel puţin unul dintre cele trei elemente care ne fac fericiţi : „money, mastery, meaning” (bani, performanţă, sens).

Bogdan Georgescu, a cărui afacere se încadrează în domeniul educaţiei,  consideră că singurii factori în care trebuie investit în educaţie sunt profesorii.  El a dat exemplul unui modelul de şcoală americană de cartier, parte din programul Knowledge Is Power, o reţea de şcoli numite charter, care funcţionează în mod gratuit în comunităţi defavorizate şi unde elevii sunt acceptaţi indiferent de rezultate sau provenienţă. „Este foarte uşor să faci o şcoală mai bună decât sistemul actual. KIP a demonstrat că nu contează din ce mediu provine copilul, ci cât de bun este profesorul. ”

 Citeşte aici povestea lui Bogdan Georgescu şi a afacerii sale.

Galerie foto Forbes Summer School