Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

De la ruși vin scăderile rezultatelor operaționale ale Immofinanz

Situația politică și economică tensionată din Rusia a determinat Immofuinanz să acorde reduceri temporare ale chiriilor pentru partenerii din centrele comerciale moscovite.
 aboneaza-te
rsz_oliver_schumy_immofinanz_2015_1035

Immofinanz a înregistrat un profit net de 132,2 milioane de euro în primul semestru al anului financiar 2015/16 (S1 2014/15: 3,4 milioane de euro). Această creștere se datorează cu precădere efectelor pozitive ale evaluării proprietăților. Rezultatele operaționale au totalizat 68,3 milioane de euro (S1 2014/15: 155,3 milioane de euro), fiind afectate de scăderea veniturilor din închirieri la 160,3 milioane de euro (S1 2014/15: 213,2 milioane de euro) din cauza reducerilor temporare a nivelului chiriilor în Moscova și vânzării planificate a proprietăților. Un alt aspect care a contribuit la această situație a fost creșterea cheltuielilor neatribuite în mod direct la 53,5 milioane de euro (S1 2014/15: -27,4 milioane de euro), ca urmare a efectelor nerecurente ale acordurilor în proceduri legale cu investitorii.

Immofinanz finalizează structura primei faze a Metroffice

„În primul semestru al anului financiar 2015/16, rezultatele operaționale ale Immofinanz au fost influențate, mai presus de toate, de doi factori: pe de o parte, situația politică și economică în continuare tensionată din Rusia, care ne-a determinat să acordăm reduceri temporare ale chiriilor pentru partenerii noștri din centrele comerciale din Moscova. Revizuim și renegociem aceste acorduri în mod regulat, însă situația rămâne dificilă și estimările cu privire la evoluția viitoare a economiei Rusiei se mențin în sfera unor incertitudini considerabile. Pe de altă parte, am abordat în ultimele luni aspectul dificil și îndelungat al proceselor cu investitorii și am obținut o soluționare în afara instanțelor judecătorești. Acest lucru creează securitate juridică și pune capăt incertitudinilor cu privire la durata procedurilor juridice și la costurile aferente”, a explicat Oliver Schumy, CEO al Immofinanz. „Majoritatea cheltuielilor legate de închiderea procedurilor juridice inițiate de investitori sunt acoperite de provizioane în rapoartele financiare consolidate ale Immofinanz AG. Diferența de aproximativ 28,1 milioane de euro a fost încadrată drept cheltuială în raportul financiar pentru primul semestru al anului financiar 2015/16.”

 Veniturile ajustate din închirieri au scăzut cu 5,9% din primul trimestru al anului financiar 2015/16, la 70,1 milioane de euro în al doilea trimestru, însă s-au menținut în general stabile, cu excepția celor din Moscova. Rata de ocupare a portofoliului de proprietăți finalizate a fost de 82,8%. „Concentrarea noastră asupra gestionării proprietăților finalizate a rămas neschimbată – ne propunem să ne îmbunătățim performanța operațională și să creștem rata de ocupare”, subliniază Schumy. „În sectorul de birouri, investițiile noastre au scopul de a îmbunătăți calitatea ofertei, pentru a întâmpina cerințele în creștere pe piețele noastre principale din Europa de Est. În sectorul retail, ne consolidăm poziția pe piață prin extinderea brandurilor de succes STOP.SHOP și VIVO!.”

Immofinanz își vinde portofoliul logistic, inclusiv cel din România

Prin vânzarea întregului portofoliu logistic, IMMOFINANZ a făcut un pas important către consolidarea poziției sale de companie imobiliară comercială lider pe segmentele de birouri și retail. „Lichiditățile rezultate în urma vânzării vor fi investite în extinderea portofoliului nostru din Germania, unde am anunțat recent un nou proiect de referință: dezvoltarea noului sediu central al trivago în Düsseldorf Medienhafen“, a adăugat Oliver Schumy.

 Rezultatele Immofinanz în România

Proprietățile Immofinanz din România reprezintă 14,6% din portofoliul total al companiei, ce include 73 de proprietăți (17 investiții finalizate, 11 în curs de dezvoltare și 45 de proiecte în analiză), cu o valoare de 907,1 milioane de euro (649,2 milioane de euro – investiții finalizate, 28,3 milioane de euro – investiții în curs de dezvoltare, 229,6 milioane de euro – proiecte în analiză). Valoarea reală estimată după finalizarea proiectelor în curs de dezvoltare ale grupului în România se ridică la 117,7 milioane de euro.

În primul semestru al anului financiar 2015/16, veniturile din închirieri în România s-au menținut stabile și au totalizat 22,2 milioane de euro (față de 22,5 milioane de euro în aceeași perioadă a anului precedent), valoare ce reprezintă 13,9% din veniturile totale din închirieri ale Grupului. Rezultatele operaționale din România s-au ridicat la 21,8 milioane de euro și reprezintă 31,9% din rezultatele operaționale totale ale IMMOFINANZ. Profitul operațional (EBIT) în România s-a ridicat la 34,8 milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii