FacebookTwitterLinkedIn

Irina are 9 ani, face tenis de performanță și visează să ajungă numărul 1 mondial. Momentan este pe locul 16 în clasamentul național U10, are șapte finale jucate, dintre care trei pe care le-a câștigat chiar la începutul acestui an.

„Sunt Irina Creţan, am 9 ani şi jumătate şi ador să joc tenis. Fac tenis de la 6 ani şi jumătate, iar  în ultimul an am participat şi la competiţiile organizate de către Federaţia Română de Tenis. Primul sport pe care l-am practicat a fost înotul, dar de îndată ce am descoperit tenisul am ştiut imediat că asta vreau să fac. În afară de tenis, pentru care mă antrenez zilnic, îmi place să înot, să citesc – atât cărţi cu poveşti, dar şi biografii ale tenismanilor, să studiez limba engleză şi, desigur, mă relaxez ascultând muzică. Printre artiştii mei preferaţi se numără: Queen, Pink, Bon Jovi şi Smiley.

Tenisul reprezintă pentru mine o pasiune care îmi oferă multă bucurie, dar şi dezamăgiri atunci când nu reuşesc să am un nivel bun de joc. La ultimul turneu câştigat am fost atât de bucuroasă încât la mingea de meci, văzând-o că este punct pentru mine, m-am aruncat pe spate ca să mă bucur pe deplin de victorie.

Particip la concursuri atât pentru a dobândi experienţă, dar şi pentru a îmi evalua nivelul de joc şi a vedea ce mişcări trebuie să îmi îmbunătăţesc.

Sunt elevă în clasa a III-a la Şcoala Gimnazială Nr. 79 şi, cu ajutorul doamnei învăţătoare şi al colegilor mei, reuşesc să îmbin foarte bine activitatea şcolară cu antrenamentele şi competiţiile de tenis.

Cel mai mult îmi doresc să devin tenismană: să ajung numărul 1 mondial şi să câştig turnee de Grand Slam. Dar vreau să fiu şi un om bun, nu doar o tenismană bună şi să-i ajut pe cei mai puţin norocoşi. Modelele mele din lumea tenisului sunt: Rod Laver, Serena Williams şi antrenorul meu Victor Anagnastopol.

Tenisul mă ajută să mă descopăr, să îmi depăşesc limitele, să visez la mai mult. Când am racheta în mână simt un amestec de emoţie, bucurie şi determinarea de a face totul pe parcursul punctelor jucate.

Motto-ul meu este: Indiferent ce se întâmplă, concentrează-te pe joc. POŢI.“