FacebookTwitterLinkedIn

Alberto are 15 ani și face pași importanți pentru a deveni antreprenor, cercetător, sprijin pentru persoanele vulnerabile și promotor al unei vieți sănătoase. Pe lângă pasiunea pentru chitară, baschet, istorie și biologie, Alberto participă la diverse competiții academice, iar la sfârșitul anului trecut a câștigat 5 medalii de argint la Tournement of Champions la Yale University, USA.

Mă numesc Alberto Spinelli și am 15 ani. Sunt un adolescent obișnuit, cu preocupări firești, dar cred că am o putere interioară și o dorință de a face bine atât de mare, încât îmi valorific pasiunile cu asumarea unui om matur.

Pasiunea pentru activitățile școlare se materializează în proiecte și competiții grele, la care particip fără pic de teamă. Aveam 12 ani când am participat la concursul NASA Ames Space Settelment, pentru care am realizat o colonie în spațiu, 14 ani când am câștigat Global Round la competiția World Scholar‘s Cup la Haga și 15 ani când am venit acasă cu 5 medalii de argint de la Tournement of Champions la Yale University.

Tournement of Champions mi-a dat ocazia de a vizita Harvard University și New York, ocupându-mă în restul timpului petrecut acolo de concursul la care am participat. Peste 2000 de elevi din peste 50 de țări au luat parte la acest concurs, iar probele au atins domenii variate, de la știință la muzică sau ecologie.

O altă pasiune care dăinuie în familia mea este cea pentru alimentația sănătoasă, iar eu sunt hotărât să inspir oamenii să își schimbe stilul de viață spre unul sănătos, începând cu ceea ce mănâncă. De curând, am lansat o emisiune despre nutriție, Health & Happiness, în cadrul căreia ajut oamenii să vadă beneficiile alimentației simple, sănătoase și ușor de preparat.

Caut tot timpul să mă implic pentru a face bine altora, iar cel mai recent proiect al meu reprezintă strângerea de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer (vă invit să vă alăturați).

Analizând tot ce vreau să fac de acum înainte, am luat decizia de a urma cursurile liceale în sistemul home schooling oferit de Wolsey Hall Oxford, pentru a mă bucura de flexibilitate.

Nu mă plâng niciodată că nu am timp. Mă organizez singur, privesc cu răbdare și înțelegere tot ce am de făcut și, pur și simplu, fac. Până acum am și reușit.