Cautare
, Editor Coordonator

CORONAVIRUS |
|

De la motoare de Formula 1 la măști faciale

Industria auto încearcă, în fabricile care încă mai funcționează, să contribuie la efortul de combatere a pandemiei. Producătorii de motoare superperformante și furnizorii de înaltă tehnologie pentru Formula 1 își unesc eforturile pentru a ajuta lumea să respire.
 aboneaza-te
Lewis Hamilton

Foto: Lewis Hamilton, pilotul echipei F1 Mercedes-AMG Petronas Motorsport, la finalul cursei Grand Prix din SUA, noiembrie 2019

Mercedes-AMG și o echipă de ingineri și medici clinicieni de la University College din Londra au proiectat un dispozitiv care îi ajută să respire pe pacienții ai căror plămâni sunt afectați de infecția cu noul coronavirus, Sars-CoV-2.

Noul dispozitiv, denumit Continuous Positive Airway Pressure (CPAP) a fost realizat prin conversia unuia mai vechi, într-un proces de dezvoltare care a durat mai puțin de 100 de ore și are avizul Agenției Britanice pentru Medicină și Dispozitive Medicale. Ventilatoarele sunt folosite masiv în China și Italia, majoritatea pacienților infectați având nevoie de ele, spune CNN Business. Un lot de 100 CPAP vor intra în teste clinice la Spitalul Universitar din Londra, urmând ca mai apoi Mercedes-AMG și alte echipe din Formula 1 să producă aproximativ 1000 de bucăți pe zi.

În Marea Britanie s-a format ceea ce se numește The VentilatorChallengeUK Consortium, o organizație care reunește companii precum Rolls-Royce, Airbus, Ford, BAE Systems și  echipele din Formula 1 cu sediul în anglia (McLaren, Mercedes, Red Bull Racing, Renault Sport Racing și Williams) au primit de la guvernul britanic o comandă pentru a produce 10.000 de ventilatoare. Producția va demara chiar de săptămâna aceasta și se așteaptă ca autoritățile de reglementare să avizeze dispozitivele în scurt timp.

În România, BMW Group a implementat un program naţional de preluare şi livrare a automobilelor fără contact direct cu personalul din rețeaua de dealeri și parteneri autorizați, pentru a evita expunerea suplimentară a clienţilor. Serviciul este gratuit pentru livrarea de automobile noi.

De asemenea, divizia nord-americană a grupului Toyota va produce ventilatoare, viziere și măști faciale. Realizate prin imprimare 3D, vizierele vor intra în producție chiar de săptămâna aceasta și vor fi distribuite către spitalele din Houston, Dallas, Indiana, Kentucky și Michigan, anunță Reuters.

După ce Ford și General Electric au anunțat că în următoarele 100 de zile vor produce 50.000 de ventilatoare medicale, Fiat Chrysler Automobiles a decis să reorganizeze una dintre fabricile sale din Asia pentru a produce lunar un milion de măști faciale.

 

 

Credite foto: McLaren Racing Media, Rolls-Royce Media, Mercedes-AMG Media

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii