FacebookTwitterLinkedIn

Aceasta este recunoscută pe scară largă, în toate magazinele şi la toate punctele online de vânzare cu amănuntul, a anunţat Comisia Europeană, transmite Agerpres.

Noile etichete se vor aplica iniţial unui număr de patru categorii de produse – frigidere şi congelatoare, maşini de spălat vase, maşini de spălat rufe şi televizoare (precum şi alte monitoare externe). 

Apoi, de la 1 septembrie, se vor introduce etichete noi pentru becuri şi lămpi cu surse de lumină fixe, iar în anii următori se vor adăuga şi alte produse.

Având în vedere că tot mai multe produse obţin clasificarea A+, A++ sau A+++ conform scării actuale, cea mai mare schimbare este revenirea la o scară mai simplă A-G. 

Aceasta este mai strictă şi este concepută astfel încât foarte puţine produse să poată obţine iniţial clasificarea “A”, ceea ce permite includerea unor produse mai eficiente pe viitor. 

Produsele cele mai eficiente din punct de vedere energetic care sunt acum pe piață vor fi etichetate în mod specific ca “B”, “C” sau “D”. 

De asemenea, va fi inclusă o serie de elemente noi, inclusiv codul QR care face legătura cu o bază de date paneuropeană.