FacebookTwitterLinkedIn

În ședința de joi, 14 decembrie, Tribunalul București a admis cererea formulată cu privire la fuziunea dintre BVB și Sibex și a dispus înregistrarea mențiunilor de fuziune, majorarea capitalului social al BVB și radierea Sibex.

Conform Proiectului de fuziune aprobat în Adunările Generale Extraordinare ale Acționarilor BVB, respectiv Sibex, din dată de 12 aprilie 2017, respectiv 20 aprilie 2017, dată implementării fuziunii (dată la care fuziunea își va produce efectele) este stabilită că fiind prima zi a lunii calendaristice următoare lunii calendaristice în care Tribunalul competent aprobă fuziunea, respectiv data implementării fuziunii este 1 ianuarie 2018, se menționează într-un comunicat de presă al BVB.

Ca urmare a fuziunii, Sibex, în calitate de societate absorbită, va fi radiată din evidențele Oficiului Registrului Comerțului precum și din orice alte registre, ca efect al dizolvării fără intrare în lichidare și preluării întregului sau patrimoniu de către BVB.

Această fuziune continuă seria acțiunilor complementare statutului de piață emergentă vizat de piața românească, susținute și de autoritatea competentă. Sperăm ca efectele benefice ale consolidării pieței de capital să se vadă cât mai curând, fiind încă un pas spre a crea o piață mai lichidă și mai diversificată, cu o structură de costuri optimizată și, sperăm, cu o atractivitate mai mare”, a declarat Eliza Baias, Senior Associate la PeliFilip, casa de avocatură care oferit asistență BVB.

Echipa PeliFilip a fost supervizată de către Alexandru Bîrsan (Partener), coordonată de Eliza Baias și i-a inclus pe Olga Niță (Senior Associate), Dragoș Ungureanu (Associate) și Roxana Diaconu (Associate).