FacebookTwitterLinkedIn

Bornibus, în prezent Vice-președinte și Chief Operating Officer Lenovo EMEA, va comunica direct cu Luca Rossi care va continua să fie responsabil de piețele EMEA și America Latină.

Francois Bornibus a jucat un rol cheie în succesul Lenovo în EMEA de când a preluat poziția de EMEA COO în 2012. În această perioadă, Lenovo și-a dublat cota de piață pe PC-uri în regiune, de la 10% până la nivelul record de 21,1% și și-a consolidat astfel poziția de al doilea mare furnizor din EMEA, ceea ce a dus la reducerea distanței față de primul loc.

Citește și: Miruna Smeureanu este noul director de marketing Coca-Cola România și Republica Moldova

Mai mult, el a jucat un rol esențial în transformarea companiei după achiziția Medion, divizia IBM System x și Motorola Mobility, extinzând semnificativ operațiunile de business ale Lenovo cu scopul de a deveni o companie de tehnologie de top. Francois Bornibus este membru al Lenovo Global Leadership Team.

Înainte de a se alătura Lenovo, el a deținut funcții importante și în alte companii globale – Vice-președinte și General Manager al Nokia Franța și BeNeLux, Președinte al Palm EMEA, Vice-președinte al HP Europa de Est și Africa și Vice-președinte al Compaq EMEA.

Francois este licențiat în inginerie electronică la Ecole National Superieure d’Electronique et des Microtechniques și deține un MBA de la Institut d’Administration des Entreprises.