Cautare
, Contributor

Leadership |
|

De la 1 aprilie, Francois Bornibus va fi noul președinte EMEA pentru Lenovo

Lenovo anunță promovarea lui Francois Bornibus în funcția de Președinte EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) începând cu data de 1 aprilie 2017.
 aboneaza-te
Francois Bornibus_Lenovo

Bornibus, în prezent Vice-președinte și Chief Operating Officer Lenovo EMEA, va comunica direct cu Luca Rossi care va continua să fie responsabil de piețele EMEA și America Latină.

Francois Bornibus a jucat un rol cheie în succesul Lenovo în EMEA de când a preluat poziția de EMEA COO în 2012. În această perioadă, Lenovo și-a dublat cota de piață pe PC-uri în regiune, de la 10% până la nivelul record de 21,1% și și-a consolidat astfel poziția de al doilea mare furnizor din EMEA, ceea ce a dus la reducerea distanței față de primul loc.

Citește și: Miruna Smeureanu este noul director de marketing Coca-Cola România și Republica Moldova

Mai mult, el a jucat un rol esențial în transformarea companiei după achiziția Medion, divizia IBM System x și Motorola Mobility, extinzând semnificativ operațiunile de business ale Lenovo cu scopul de a deveni o companie de tehnologie de top. Francois Bornibus este membru al Lenovo Global Leadership Team.

Înainte de a se alătura Lenovo, el a deținut funcții importante și în alte companii globale – Vice-președinte și General Manager al Nokia Franța și BeNeLux, Președinte al Palm EMEA, Vice-președinte al HP Europa de Est și Africa și Vice-președinte al Compaq EMEA.

Francois este licențiat în inginerie electronică la Ecole National Superieure d’Electronique et des Microtechniques și deține un MBA de la Institut d’Administration des Entreprises.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii