Cautare
, Contributor

Cariere |
|

De ce vrea Nicușor Dan să se înscrie din nou în cursa pentru Primăria Capitalei

După ce Nicuşor Dan a pus bazele partidului Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB), alături de 39 de membri fondatori, se arată pregătit să candideze pentru a doua oară, anul viitor, pentru Primăria Capitalei.
nicusor dan

În opinia sa, USB se adresează oamenilor dezamăgiți de modul în care se face și s-a făcut politică până la ora actuală și mai ales, bucureștenilor care au început să lupte pentru drepturile lor. El spune că  vrea să „curețe” administrația publică din București, pe care o găsește „profund coruptă și incompetentă”.

Fost candidat independent la funcția de primar general al Bucureștiului, în iunie 2012,  cu un doctorat în matematică în Franța, Nicușor Dan a înființat Asociația Salvați Bucureștiul, care militează pentru respectarea legii în dezvoltarea urbană a Capitalei.

Motivele care l-au determinat să intre în cursa pentru funcția de primar general al Bucureștiului sunt tocmai aspectele care l-au nemulțumit la actualul edil al Capitalei. Astfel, Nicușor Dan explică faptul că, printre acestea, se numără dorința de a elimina corupția din primărie, de a limita cheltuirea excesivă a banului public,de a soluționa problemele de trafic cu care se confruntă Capitala, necesitatea creșterii gradului de acces al cetățenilor la ședințele Consiliului General al Municipiului București, dar și rezolvarea problemelor RADET și RATB. Totodată, Nicușor Dan a mai subliniat importanța acordării unei atenții deosebite dezvoltării economiei locale, mai ales piețelor agroalimentare, consolidării clădirilor și creării mai multor creșe, grădinițe și școli pentru locuitorii Capitalei.

În urma alegerilor locale din 2012 pentru primăria Capitalei, Nicușor Dan a obținut 8,45% dintre sufragii, stiuându-se pe locul trei, după Sorin Oprescu care a câștigat alegerile și Silviu Prigoană clasat pe al doilea loc.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii