Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

De ce-și bagă politicienii nasul în fundul Culturii?

afis.jpg
Imediat după ce „Nymphomaniac. Vol. II”, filmul regizorului danez Lars von Trier, a fost interzis de la difuzare de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), un fel de CNA în domeniul cinematografie, adică tot o sinecură pentru gașca policienilor, au sărit, firește! niște policieni să-și dea cu părerea despre acest film.

Fie că l-au văzut pe jumătate, fie că nu l-au văzut, unii politicieni și-au dat cu părerea. Pentru că așa sunt obișnuiți, să-și dea cu părerea despre orice. Pentru că așa au fost crescuți la școală prostiei de partid, să se bage din motive electorale în curul națiunii, să fie de partea acesteia, să controleze tot ce mișcă în afacerile private, în sănătate, în educație și învățământ, în sport, în cultură , acolo unde sunt bani și influență.

Iar interzicerea filmului „Nymphomaniac. Vol. II” a provocat imediat ecouri printre politicienii. Pentru că este alesul poporului și răspunde de cultura română, Georgică Severin, preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, și-a dat cu părerea despre film. Nu contează părerea lui. Georgică Severin nu are competența să vorbească despre film. Și ce dacă este președinte la Cultură? Se știe cum a ajuns acolo! Omul e bun să clămpănească la o sămânță, în fața blocului. 

Pentru că este vicepreședintele comisiei de dincolo, de la la Camera Deputaților, un alt impostor al politicii românești, care freacă în fiecare săptămână canapelele emisiunilor de show TV, Mădălin Voicu a considerat că trebuie să iasă în față și să zică ceva de film. Nici părerea acestei mediocrități nu contează!

Gabriela Firea, senator PSD, a zis că n-a văzut filmul și că nici nu intenționează să-l vadă, dar și-a dat și ea cu părerea despre cum ar trebui „încadrat” acest film pentru a-i proteja pe minori. Așadar, grija față de popor trebuie din nou reiterată!

Un alt parlamentar, Mihaela Popa, senator în Comisia pentru cultură, care n-a văzut nici ea filmul, a folosit același șablon cretin: „această problemă se va discuta la comisie”. De ce spun „șablon cretin”? Pentru că un film nu se poate discuta într-o comisie parlamentară, formată din niște parașute în lumea culturală.

Poate că nu ne dăm seama, poate nu înțelegem ce ni se întâmplă, poate deja suntem spălați pe creiere, dar viețile noastre sunt încălecate de politicieni. Ei au ajuns să dicteze ce butic trebuie să se deschidă în colțul străzii, ce filme trebuie să vedem, cu cine să votăm, ce presă trebuie să citim, ce televiziuni trebuie să urmărim, ce tarife trebuie să plătim la utilități, ce fel de aer trebuie să respirăm, ce fel de pâine trebuie să mâncăm, totul a ajuns să fie controlat și dictat de aceste panarame alese de popor. Da, poporul a ales prost.

România este o țară anormală. Profesioniștii n-au loc să-și spună cuvântul în domeniul în care activează. În schimb, tot felul de zombi deghizați în politicenii, ocupă spațiul public analizând „problemele” țării.

Interzicerea filmului „Nymphomaniac. Vol. II” este o altă dovadă că orice decizie în țara nu se ia de profesioniști, ci de politicieni cu o pregătire execrabilă, niște rateuri profesionale și morale. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii