Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

De ce oamenii bogații plătesc sume uriașe ca să traiască toată iarna în Alpii francezi

În contextul în care vara nu se arată prea promițătoare pentru vacanțe, resorturile de ski din Europa au înregistrat deja o creștere a numărului de rezervări. Oamenii cu posibilități financiare caută să-și închirieze cabane de lux în Alpi pentru o perioadă de o lună sau chiar pentru întregul sezon. Așa se țin departe de coronavirus, scrie The Telegraph.
 aboneaza-te
Alpii francezi

Dar de ce Alpii și nu, spre exemplu Caraibele? „Cred că perspectiva aerului curat de munte în această iarnă și a sălbăticiei este mai atractivă pentru oameni decât plajele aglomerate”, spune Rupert Longsdon, CEO al companiei Oxford Ski Company. „Există, de asemenea, un sentiment de <<Aș prefera să fiu blocat în Alpi decât la Londra în cazul unei alte carantine>> ”. În plus, fapul că pot merge cu mașina până acolo sau că se pot urca într-un avion îi liniștește pe mulți.

Consensio, o companie care oferă cazări de lux, a anunțat că una dintre cele mai exclusiviste proprietăți – Chalet Montana din Val d’Isère (Franța), este disponibilă pentru întreg sezonul de schi pentru suma de 750.000 de euro. Deja clienții s-au arătat interesați de această ofertă.

„Văd tot mai mult situații în care oamenii spun <<Vom fi doar noi – eu, soția mea și bodyguarzii noștri – și, ulterior, putem să invităm doar câteva persoane în care avem încredere>> ”, spune Ceri Tinley, director general la Consensio. „Clienții văd proprietățile noastre ca pe niște bule în care pot trăi alături de un cerc restrâns de persoane.”

În Elveția, perioadele pentru care oamenii închiriază o proprietatate au devenit mai lungi. „Am primit o mulțime de solicitări din partea familiilor britanice care sunt gata să se mute în Alpi, împreună cu staff-ul personal, chiar și cu profesorii copiilor și cu antrenorii de sport”, spune Oliver Corkhill, CEO-ul complexului turistic Leo Trippi.

Chiar și hotelurile încep să se gândească la aceste modalități noi în care oamenii vor să închirieze vacanțe. Hotelul de lux Kristiania Lech, din exclusivistul oraș Lech (Austria), a primit solicitări de la clienți în care aceștia întrebau dacă pot rezerva părți întregi ale hotelului pentru familiile lor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii