Cautare
, Contributor

Opinii |
|

De ce nu am vibrat cu Zac Efron?

Filmul ”Vibrează cu mine” aduce în prim-plan povestea unui DJ care vrea să facă artă din muzica electronică.
WAYF_16514

Recunosc, nu sunt un fan al muzicii electronice. Format, din punct de vedere muzical, prin punk și rock, cu un strop de jazz și hip-hop pentru variație, îmi vine greu să cred că un tip cu un calculator îmi poate oferi aceeași experiență, mai ales la un concert live, cu o formație care produce muzică în direct, cântând la instrumente și cu vocea.

Filmul ”Vibrează cu mine”, avându-l în rolul principal (Cole) pe Zac Efron, încearcă, pe lângă a prezenta povestea unor tineri neadaptați la mediul social de astăzi – sunt tot mai dese astfel de povești în prezent -, să schimbe această mentalitate și să arate că, iată, și DJ-ii se inspiră din realitate și folosesc instrumente și voce atunci când creează muzică. Așa o fi, în anumite cazuri – rare,din ce înțelegem din film – însă experiența live rămâne,totuși, incompletă și se rezumă, în continuare, la un tip cu un calculator, un mixer și un pian mic, electronic.

Cum s-a implicat un om de afaceri timișorean din domeniul imobiliarelor în producția unei pelicule românești care a câștigat ”Ursul de Argint” la Berlin.

Ca și muzica, nici povestea filmului nu este una originală. Dacă vreau să văd un film despre tineri neadaptați și care consumă droguri pot revedea oricând ”Trainspotting”. Există și o poveste de dragoste între Cole și Sophie, interpretată de Emily Ratajkowski. Toate bune și frumoase, însă, pentru un film care dorește să spună povestea unor copii care se confruntă cu realitățile vieții, faptul că iubirea celor doi se consumă pe banii lui James Reed (interpretat de Wes Bentley), un DJ ”old school” și iubitul ”oficial” al lui Sophie, nu este un exemplu tocmai bun de dat spectatorilor tineri.

Să vedem însă ce au vrut să spună autorii cu ”Vibrează cu mine”. „Mi-am dorit mereu să fac un film despre copiii care termină liceul sau colegiul şi îşi văd de viaţa lor. Sunt la limita vârstei adulte şi încă încearcă să-şi dea seama încotro s-o apuce, printre toate tentaţiile care ne înconjoară în tinereţe: sexul, drogurile, petrecerile, maşinile. Şi, pentru că avem cu toţii un fel de fond muzical al vieţii noastre, transpunerea acestuia în muzică chiar dă energie filmului. Am fost încântat de posibilităţile acestui film”, spune regizorul filmului, Max Joseph, cel care a fost şi co-scenarist. “Ceea ce am vrut să facem a fost un film contemporan despre maturizare, pe fundalul muzicii actuale – dance, muzică electronică, pop, trap, hip-hop şi EDM. Cu toţii am lucrat mult pentru a alege piesele care nu numai că erau perfecte pentru poveste, dar contribuiau la crearea unui echilibru între diferitele genuri care intră sub umbrela mare a muzicii dance/electronice. Arta de a fi DJ înseamnă a mixa piese disparate, pentru a crea o călătorie emoţională pe care să poţi dansa şi cred că noi exact asta am realizat”.

Filmul, distribuit în România de Freeman Entertainment, poate fi văzut pe marile ecrane din România începând cu 4 septembrie.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii