
În ciuda creşterii sale relevante, multe afaceri mici încă nu utilizează Twitter la potenţial maxim. Conform unui studiu recent, 94% dintre comercianţi utilizează Facebook, iar numai 83% Twitter. Motivul e simplu: Facebook deţine un instrument publicitar intuitiv care face mai uşoară obţinerea rezultatelor prin selectarea câtorva parametrii de bază, acestea fiind disponibile utilizatorilor direct în News Feed. Facebook este un instrument pentru proprietarii de afaceri mici care vor să se conecteze şi să menţină o relaţie cu clienţii. Dar nu întotdeuna ceea ce e mai uşor este şi cel mai bun. Twitter poate fi un instrument mult mai eficient în timp real, iar oricine îl poate exploata urmând câteva sfaturi simple.
De ce ar trebui să fie afacerea ta pe Twitter
Chiar dacă restricţia de 140 de caractere poate părea stânjenitoare, Twitter oferă o metodă unică de a atinge noi audienţe sau de a fideliza clienţii existenţi. Aici sunt câteva motive pentru care să îţi creşti prezenţa pe Twitter:
- Comunitatea Twitter este mult mai activă. Peste 100 de milioane de utilizatori postează500 de milioane de tweet-uri zilnic. Asta înseamnă că, în medie, un utilizator Twitter postează de 5 ori pe zi, comparativ cu unul Facebook – mai puţin de o dată pe zi.
- Twitter atinge un segment demografic diferit. Chiar dacă Facebook creşte în popularitate printre utilizatorii peste 25 de ani, cei mai tineri par jenaţi de asocierea cu Facebook şi de faptul că părinţii le vor urmări orice mişcare. Aşadar, ei preferă Twitter în detrimentul Facebook sau Instagram.
- Twitter oferă mai mult pentru un cost mai bun. Prezenţa brand-urilor pe Facebook depinde de cât de mult sunt dispuse acestea să cheltuiască. Totodată, Twitter atrage mai multe click-uri decât Facebook, surclasând în mod obişnuit anunţurile publicitare de pe Facebook.
5 moduri de a fi „smartly social” pe Twitter
Pentru a maximiza eficienţa platformei, trebuie să:
- Foloseşti hashtag-uri. Potrivit USA Today, hashtag-urile acţionează ca o forţă multiplicatoare pentru Internet şi publicitate TV. Găseşte un hashtag relevat care să fie în tendinţe, şi implică-te în conversaţie într-un mod semnificativ şi autentic pentru afacerea ta.
- Utilizezi vizualul. Adaugă fotografii tweet-urilor tale, pentru a-ţi dubla vizibilitatea. Twitter a lansat recent instrumentul pentru colaje-foto, care îţi permite să adaugi patru poze unui singur tweet pentru a transmite o poveste vizuală.
- Nu uita regulile engagement-ului social: ascultă, gândeşte şi comunică relevant. Menţionează persoanele când le răspunzi comentariilor şi întrebărilor ca să arăţi că eşti atent şi că le oferi importanţă.
- Oferă-le follower-ilor ceva special. Lansând promoţii exclusive, le vei da un motiv oamenilor să te urmărească. Asigură-te că promoţiile tale îi vor stimula pe followeri.
- Implică-te în conversaţii relevante. Crează tweet-uri promovate care îţi vor atinge target-ul atunci când oamenii vor posta fraze relevante pentru business-ul tău. Alege cuvintele-cheie pentru identificarea audienţei şi utilizează acest instrument pentru a le face utilizatorilor o ofertă. De exemplu, dacă afacerea ta e un magazin de cafea, ai putea ajunge la oameni care postează cuvinte relaţionate, cum ar fi „cafeină”, şi le poţi servi un mesaj publicitar care să le răspundă nevoilor.
În timp ce te acomodezi cu toate facilităţile Twitter, aminteşte-ţi principiul pe care orice afacere ar trebui să îl înglobeze: social media, înseamnă, dincolo de orice altceva, social. Spune ceva ce oamenii vor să audă. Comunică autentic, creează conexiuni şi foloseşte Twitter ca să conferi afacerii tale emoţia şi loialitatea de care are nevoie.
Traducere şi adaptare de Serban Lupu.