Cautare
, Staff

Tech |
|

De astăzi până la 31 iulie 2018, companiile din tehnologie se pot înscrie la Deloitte Technology Fast 50 pentru Europa Centrală

Deloitte a lansat astăzi înscrierile pentru competiția anuală  „Technology Fast 50” în Europa Centrală din 2018, care se adresează companiilor cu o creștere accelerată în domeniul tehnologiei.
Alina Mirea_Deloitte Romania

Aflată la a 19-a ediție, competiția este deschisă atât companiilor mature, cât și celor emergente. Candidații eligibili vor fi incluși automat în competiția europeană Deloitte EMEA Technology Fast 500.

Programul Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală stabilește ierarhia celor mai dinamice companii din domeniul tehnologiei, publice sau private, pe baza creșterii procentuale a veniturilor, în ultimii patru ani.

În program, se pot înscrie companii din toate sectoarele conexe – comunicații, tehnologii pentru mediu, fintech, hardware, sănătate și științe medicale, media și entertainment, software. În cadrul acestei ediții, vor fi analizate veniturile din 2014 până în 2017.

Înregistrările se închid pe 31 iulie 2018, iar clasamentul va fi anunțat la 11 octombrie 2018.

Fie că sunt mari sau mici, publice sau private, companiile locale dinamice care favorizează inovația, dând tonul transformărilor pe piața din România, merită o recunoaștere și un sprijin constant. Așteptăm aplicații de la companii cu potențial de a reinventa industria IT&C în România și în Europa Centrală”, a spus Alina Mirea, Partener al Deloitte România și lider local al programului.

De aproape 20 de ani, Deloitte a derulat acest program în următoarele țări din regiune: Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.

Competiția are trei categorii și două premii – Cea mai disruptivă inovație și Premiul pentru inovație socială.

Pentru a fi eligibile pentru categoria principală „Fast 50”, companiile trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  1. Venituri anuale să fie de minimum 50.000 de euro în 2014, 2015 și 2016, precum și 100.000 euro în 2017.
  2. Au sediul operațional într-un stat din Europa Centrală (Albania, Bulgaria, Bosnia- Herțegovina, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia sau Slovenia).
  3. Dezvoltă sau produc tehnologii patentate sau investesc substanțial în cercetare – dezvoltare.
  4. Au o structură de acționariat care exclude subsidiare deținute majoritar de entități strategice

Pentru a se califica pentru Deloitte Technology Fast 500 EMEA, companiile trebuie să aibă venituri operaționale de 50.000 euro (2014) și de minim 1.000.000 euro în 2017”, au precizat reprezentanții Deloitte.

La categoria „Rising Stars”, Deloitte include companii „tinere” cu potențial mare, dar care sunt prea noi pe piață pentru a întruni criteriul operațional de minimum patru ani de existență. Companiile eligibile trebuie să aibă o vechime de minimum trei ani și să înregistreze venituri de peste 30.000 de euro, în ultimii trei ani consecutivi (2015–2017). Celelalte criterii de eligibilitate menționate la categoria Fast 50 rămân valabile.

Categoria „Big 5” include companii dinamice mari, care au avut creșteri spectaculoase în ultimii patru ani. Pentru a fi eligibile, companiile trebuie să întrunească aceleași criterii ca pentru Fast 50, cu excepția venitului anual din 2017, care trebuie să depășească 25 milioane euro.

Premiul pentru „Cea mai disruptivă inovație” recunoaște faptul că o companie dezvoltă un produs unic și inovator sau furnizează servicii care au un impact semnificativ pe piață.

Începând din acest an, programul introduce un premiu special pentru impact social, prin care sunt recunoscute companiile care demonstrează că legătura dintre produse/servicii digitale a produs un impact pozitiv în societate sau asupra mediului. Câștigătorul va fi selectat de către un juriu independent.

Impactul programului Fast 50 se extinde dincolo de Europa Centrală. Toate companiile participante care îndeplinesc criteriile (nu doar cele care ajung in Top 50) au, de asemenea, ocazia să fie recunoscute în clasamentul EMEA Fast 500, ceea ce le va aduce expunere locală, națională, internațională, precum și în social media.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii