Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

De astăzi începe în România vaccinarea populației cu serul AstraZeneca

În România începe astăzi vaccinarea populației cu serul AstraZeneca, recomandat persoanelor între 18 și 55 de ani, cu rapel la opt săptămâni. În acest scop au fost deschise 180 de noi cabinete de vaccinare în întreaga țară, informează Radio România Actualități.
AstraZeneca Oxford vaccin

Aproximativ 142.000 de români se programaseră până duminică seara pentru imunizarea cu acest ser, în etapa care vizează persoanele cu boli cronice și lucrătorii din domenii considerate esențiale.

Prima tranșă de vaccinuri de la AstraZeneca, de peste 81.000 de doze, a ajuns în țară în urmă cu mai bine de o săptămână și a fost distribuită către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iași și Timișoara. În București au rămas doar 600 de doze.

România ar urma să primească în februarie și martie 1,3 milioane de doze de la AstraZeneca, – al treilea tip de vaccin care se folosește la noi, după cele de la Pfizer și Moderna. Până atunci, compania Pfizer a crescut cantitatea de doze livrate către țara noastră, unde chiar a ajuns mai repede tranșa programată pentru săptămâna aceasta, notează Radio România Actualități.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii